Ny Opel Grandland GSe: Sportslig og dynamisk SUV

Pressemeddelelse 26. oktober 2022

Opel præsenterede i sidste måned Opel Astra GSe og Astra Sports Tourer GSe. GSe er det nye sub-brand for Opels elektrificerede og dynamiske topmodeller, der både visuelt, udstyrsmæssigt og køredynamisk er gjort mere sportslige end resten af Grandland modelprogrammet. Nu kommer næste GSe model så i form af Grandland GSe, der skal agere spydspids for Opels SUV-program.

Den nye Grandland GSe har en 1,6 liters turbo-benzinmotor og to elektriske motorer, én på hver aksel, og har en systemydelse på 300 hestekræfter. Plug-in hybrid drivlinjen har permanent firehjulstræk, der sikrer, at Grandland GSe altid har optimalt vejgreb og at 0-100 km/t nås på 6,1 sekunder. Topfarten er 225 km/t og 135 km/t på ren el.

Ligesom Astra GSe er undervogn og styretøj på Grandland GSe blevet re-kalibreret for at give bilen mere dynamiske køreegenskaber. Den har McPherson ophæng foran og multi-link bag, strammere undervogn samt støddæmpere med KONI FSD (Frequent Selective Damping), der sikrer forskellig støddæmpningskarakteristika alt efter kørestil. Resultatet er en SUV, der responderer hurtigt og forudsigeligt på førerens køreinput og samtidig bibeholder stabilitet ved bremsning, i sving og på motorvej.

Designmæssigt skiller Grandland GSe sig også ud fra resten af Grandland modelprogrammet og har fået tilføjet GSe-styling. Den har bl.a. 19” letvægts alufælge inspireret af konceptbilen Manta GSe, en ny diffuser på bagenden samt GSe logo på bagsmækken og den sorte kølerhjelm kan tilkøbes. Indvendigt er Grandland GSe udstyret med specielle GSe AGR sæder på fører- og passagersæde. Sæderne har et væld af indstillingsmuligheder og sørger for optimal støtte og komfort i sving og på langfart.