Se indholdet
Batterier

Lithium-ion batteriets fordele

Lille, kompakt, kraftfuldt

 

Alle vores batterier anvender den nyeste lithium-ion teknologi. Den lange aktionsradius, de leverer, skyldes deres kompakte størrelse, der giver plads til flere batterier i bilen samt den kemiske opbygning af lithium-ion, som forbedrer varmebestandigheden. Jo højere varmebestandighed, jo mindre energi kræves der til afkøling af batteriet til den optimale driftstemperatur.

 

Et aktivt varmestyringssystem optimerer batteriets temperatur under alle vejrforhold.

 

Opels batterier har ikke "memory effect", så du kan oplade el-bil delvist, uden at det reducerer batteriets levetid og ydeevne.

Vedligeholdelse, udskiftning og garanti

Vedligeholdelse af batterier
Batterierne kræver faktisk ikke nogen vedligeholdelse. Når din bil er til serviceeftersyn hos Opel, kontrollerer vi batteriet, ladestikket, og kabeltilslutningerne. 
Defekte batterier
Defekte batterier bliver enten udskiftet eller renoveret afhængigt af, hvor stor reparationen er. Vi bestræber os på at renovere batterierne fremfor at udskifte. 
Garanti på batterier
Alle vores el-biler har en batterigaranti på 8 år eller 160.000 km for mindst 70% af den oprindelige ladekapacitet. 

Teknologi

Fremtidens biler har el-motor. Vil du vide hvorfor? Fordi el-motorer er lydløse, effektive, kræver mindre vedligeholdelse. En anden fordel er, at el-biler er mere ressource-effektive end biler med forbrændingsmotorer samt at en stor del af den elektricitet der kræves, kommer fra vedvarende energi.
Ultimativ effektivitet
Den største fordel ved el-motorer er måske den høje effektivitet. Med en normal forbrændingsmotor mistes op til en tredjedel af energien via varmetab. Derimod bruger en el-bil ca. 95 % af den tilgængelige energi til kørsel. Forholdet mellem den nyttiggjorte og den totalt anvendte energi kaldes energieffektivitet. 
Sådan fungerer en el-motor
Motoren i en el-bil omformer strøm fra batteriet til mekanisk energi. Der genereres et magnetfelt ved hjælp af spoler, som tiltrækker andre magneter inde i motoren. Kraften overføres til bilens drivaksler, og rotationshastigheden afhænger af strømfrekvensen.
 
Enestående køredynamik
Høj energieffektivitet og lave driftsomkostninger. Der findes mange fornuftige grunde til at vælge en bil med el-motor. Og så er det sjovt at køre i en el-bil. I modsætning til biler med forbrændingsmotor behøver du ikke tænke på at vælge det rigtige gear. Der er moment med det samme, og det giver en helt ny form for køreglæde.