FORBERED DIG TIL DET LOVPLIGTIGE SYNSTJEK

Det periodiske synstjek er en kontrol af, hvorvidt din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Foretages 4 år efter indregistrering og herefter hvert 2. år.

Vores autoriserede Opel værksted tilbyder at tjekke din bil inden syn.

Du skal tjekke følgende før et periodisk syn:

  1. Lygter: Tjek, at alle lygter virker rigtigt (forlygter, parkeringslys, baglygter, advarselsblink, afviserblink og stoplygter). Spørg en ven om hjælp, da det kan være svært selv at se, om eksempelvis stoplygterne virker. 
  2. Nummerplader: Sørg for, at nummerpladerne er tilstrækkeligt fastgjorte, kan læses og er rene. 
  3. Fælge og dæk: Tjek, at der ikke er skader på fælge og dæk, og at dækmønsteret er mindst 2 mm dybt. 
  4. Forrude: Tjek, at skader på forruden ikke er større end 10 mm i førerens synsfelt og 40 mm på resten af forruden. 
  5. Vinduesviskere: Tjek, at der ikke er flænger eller huller i gummiet på for- og bagrudeviskerne. De skal kunne holde forruden ren. 
  6. Sprinklervæske: Fyld sprinklervæske på før et periodisk syn. Hvis beholderen er tom, risikerer du, at bilen ikke godkendes. 
  7. Brændstof og motorolie: Tjek, at der er brændstof nok, og at motorolieniveauet er i orden, da teknikerne skal bruge begge til at teste bilens emissionsniveauer. 
  8. Sæder og sikkerhedsseler: Alle sikkerhedsseler skal være ubeskadigede og låse, hvis man rykker i dem. Førersædet skal kunne justeres frem og tilbage. 
  9. Horn: Tjek hornet med et hurtigt tryk. Hvis det ikke virker, skal det repareres. 
  10. Advarselslamper i instrumentbrættet: Tjek, at bilens lygter fungerer ved tænd og sluk, samt at bilens speedometer virker som det skal. 

Hvis du er usikker på, hvad det kræver for at din Opel kan gå igennem et periodisk syn, så book et synstjek hos dit autoriserede Opel værksted i dag.

Book synstjek

Find dit værksted