Se indholdet
Opel-komfort i højsædet: 20 år med ergonomiske AGR sæder

Opel-komfort i højsædet: 20 år med ergonomiske AGR sæder

Opel er kendt for sine ergonomiske AGR sæder. AGR står for Aktion Gesunder Rücken e.V. og er en uafhængig tysk organisation, der har specialiseret sig i forskning i forebyggelse af rygsmerter. I år er det 20 år siden, at Opel introducerede de ergonomisk certificerede sæder for første gang - det var i en Opel Signum tilbage i 2003.

 

Bilsæder fungerer som det naturlige link mellem menneske og bil, og de er afgørende for en komfortabel og afslappet rejse. Derfor bruger Opel tid og penge på at udvikle ergonomiske sæder. ”Sæderne er den komponent i bilen, fører og passagerer er mest i kontakt med. Et af vores store mål som bilproducent er derfor, at kunder ikke skal behøve at bekymre sig om sædekomforten - de skal yde komfort og nedsætte risikoen for rygsmerter på korte såvel som lange ture”. Siger Stefan Koob, der er ansvarlig for udviklingen af sædekonstruktion hos Opel.

 

God ergonomi fremmer sikkerheden. Et afslappet, ryg-venligt sæde forebygger træthed under kørsel og i tilfælde af et uheld, virker sikkerhedssele og airbags kun optimalt, hvis sædet er støttende og holder fører og passagerer på plads.

 

 

 

Opel Signum 2003: Første Opel med ergonomiske AGR sæder

 

“Hos Opel har vi altid haft fokus på at demokratisere sædekomfort. Vi mener, at alle har ret til at side godt i bilen”, forklarer Koob. Opel introducerede Signum med ergonomiske AGR sæder i 2003 og satte nye standarder for sædekomfort i bilindustrien. Herefter blev de komfortable sæder tilføjet til en stor del af Opels modelprogram.

 

I dag tilbyder Opel en bred vifte af AGR sæder, der spænder fra komfortsæder til sportssæderne i de dynamiske GSe modeller. Fælles for sæderne er de mange justeringsfunktioner. Førersædet kan bl.a. justeres i højde og længde, de har vippe-funktion af både sæde, sædehynde og nakkestøtte og så har de justerbar lårstøtte og lændestøtte – med andre ord, sikrer Opels AGR sæder ryg-venlig komfort og sideposition til alle slags kropsbygninger.

 

Opel Danmark med fokus på ergonomi

 

I Danmark er AGR sæder et vigtigt salgsparameter, og Opel Danmark prioriterer sæderne i modelprogrammet. I Tyskland er det primært de højeste udstyrsniveauer, der har AGR sæder. I Danmark derimod er de standard på Astra og Crossland, mens Grandland har dem på alle udstyrsniveauer på nær den billigste.