Se indholdet
Ny Opel Frontera

Pressemeddelelse - 9. april 2024
 

Ny Opel Frontera: Praktisk, rummelig og smart elektrisk SUV
 

Opel offentliggjorde i dag de første billeder af en helt ny model. Den hedder Frontera og er en lille, rummelig SUV, der kombinerer funktionalitet, smarte løsninger, god ergonomi og et flot design. Den nye Opel kommer både som elbil og med 48-volt hybridteknologi.

 

“Med sit robuste design, rummelighed, smarte løsninger og effektive drivlinjer appellerer vores nye Opel Frontera til en bred vifte af kunder, der gerne vil skille sig ud fra mængden,” fortæller Opel CEO Florian Huettl.

 

Den nye Frontera viderefører Opels designsprog, men i et mere robust udtryk. Velkendt er Opels sorte Vizor-grill på fronten, der huser Eco LED-lysene. De vingeformede signaturkørelys er også Opel DNA, og i midten af grillen sidder Opels logo, hvor det plejer. Til gengæld er logoet helt nyt. Frontera er den første serieproducerede Opel til at bære det nye logo. Proportionerne på Frontera er heller ikke set tidligere på en SUV fra Opel. Den mere opretstående silhuet, de store skærmkasser og de beskyttende skærme rundt på bilen giver tyskeren en solid og moderne fremtoning, der både sikrer en rummelig kabine og samtidig skiller sig ud i trafikken.

 

 

Smartphone-station og Intelli-Seat: Smarte løsninger og høj komfort

 

Det moderne og robuste tema er ført videre ind i interiøret, hvor gennemtænkt design møder praktikalitet. Opels vandrette digitale cockpit, Pure Panel, består af to 10" skærme, hvor den ene fungerer som multimedieskærm i midten af instrumentbordet, og den anden til kørselsinformation og speedometer placeret bag ved rattet. Rattet er i øvrigt et helt nyt Opel-rat, der også introduceres for første gang i Frontera. I det hele taget viderefører den nye Opel interiør-filosofien fra tidligere Opel-modeller: maksimal komfort med et minimum af forstyrrende ikke-kørsels-relevante elementer.

 

Et godt eksempel på Fronteras praktiske tilgang til at køre bil er muligheden for at tilvælge en smartphone-station. Her placerer man sin smartphone i stationen på midterkonsollen og kobler sig på via en tilhørende app. Herefter bliver brugerens smartphone til bilens infotainment-kontrolpanel og kan bl.a. styres ved hjælp af knapperne på bilens nye rat.

 

Ladning af mobiltelefonen kan ske med den kølende trådløse oplader eller ved hjælp af to USB-porte foran og to bagved. Opel har udviklet et fleksibelt aflægningssystem i centerkonsollen, hvor større genstande som f.eks. en tablet kan fastgøres forsvarligt med en fastgjort rem. Der er integrerede mobiltelefonlommer på bagsiden af forsædernes ryglæn, og andre medbragte ting til køreturen kan lægges i de åbne opbevaringsrum, der er foret med gummi, så de ikke glider eller rasler under kørslen.

 

Sædekomfort er en Opel-specialitet. I Frontera får forsæderne det patenterede Intelli-Seat-system, der er udviklet til at lindre presset på halebenet og sikrer god komfort, selv på længere ture. Sæderne er velpolstrede og kan bl.a. beklædes med stof i genbrugsmaterialer, og i det hele taget højnes det generelle kvalitetsindtryk i kabinen af sædernes skulpturelle former og kontrastfarvede stikninger.

 

 

Rummelig og effektiv

 

Med bagsæderne oppe er Fronteras bagagerum på 460 liter, og bagsædet kan lægges ned i en 60:40-løsning, hvis der skal være plads til både en bagsædepassager og lange genstande i bagagerummet. Lægger man begge bagsæder ned, er baggagekapaciteten på 1.600 liter, mens en tagræling kan tilkøbes og giver mulighed for at placere op til 200 kilo på taget.

 

Opel Frontera kommer både som elbil og som 48-volts mild-hybrid. Fælles for begge drivlinjer er det store fokus på energieffektivitet. Ingeniørerne i Rüsselsheim har også lagt stor vægt på bilens undervogn og vridningsstabilitet for at sikre, at den nye Frontera er retningsstabil og ligger godt og solidt på vejen, også på den tyske autobahn.

 

Det er endnu uvist, hvornår den nye Frontera kommer til Danmark.

 

 

Skriv dig op hvis du vil høre mere, når der er nyt om en ankomstdato