Du kan privatlease eller eje din Opel.
Er du i tvivl om, hvad det rette er for dig, har vi en oversigt, som måske kan hjælpe dig på vej.

PRIVATLEASING

  • Faste udgifter
  • Lav udbetaling
  • Ingen værdiforringelse

Kørselsbehov

  • Bindingsperiode på 12 eller 36 måneder
  • 10.000-25.000 km årligt

KØB

  • Variable udgifter
  • Høj udbetaling
  • Værdiforringelse

Kørselsbehov

  • Ubegrænset periode
  • Ubegrænset kilometerantal

Det rette valg afhænger af dine behov og præferencer

Hvad der bedst kan betale sig for dig, afhænger af dine behov og præferencer. Der er fordele og ulemper ved både leasing og køb. Hvis du leder efter en kortsigtet løsning, vil leasing ofte være det rette for dig. Er du derimod ude efter en langsigtet løsning, kan det muligvis godt betale sig for dig at købe.

 

Privatleasing giver tryghed og overblik

Ligesom den største fordel ved køb er, at du ejer bilen, er det bedste ved leasing, at du ikke ejer den. Det lyder måske selvmodsigende, men ikke at eje bilen tager en masse ansvar fra dine skuldre. Når du leaser, betaler du én fast månedlig ydelse uden andre uventede omkostninger. Ydelsen er nemlig inklusive service, så du skal ikke bekymre dig om reparationer og vedligeholdelse. Leasing giver dig en risikofrihed, som de fleste finder beroligende. Herudover er udbetalingen på leasing noget lavere, end når du køber.

Når din bindingsperiode er ovre, skal du ikke finde på måder at komme af med din bil. Du er fri til at gøre nøjagtigt, hvad der passer dig. Det betyder, at du kan køre nyere biler oftere og skifte bil meget nemmere. Du skal ikke bekymre dig om salgsomkostninger og et potentielt værditab.

Men ikke alle er komfortable med ikke at eje deres bil. Det betyder for eksempel, at du ikke kan lave ændringer på bilen. En anden og mere åbenbar ulempe er kilometerbegrænsninger. Når du leaser, har du nemlig en årlig begrænsning på antal kørte kilometer, som du selv fastsætter. Hvis du ikke er sikker på, du kan blive inden for den, kan du risikere at overstige den aftalte månedlige ydelse, hvilket koster ekstra.

 

Køb giver frihed og risiko

Når du ejer din Opel, har du ingen kilometerbegrænsninger, hvilket kan være en fordel, hvis dit kørselsbehov varierer meget eller hvis du for eksempel kører på ferie til udlandet. Udover at du er fri til at køre ligeså langt du vil, er du også fri til at lave ændringer på din bil. Nogle føler sig mere tilpas med at eje bilen netop på grund af denne frihed. Omkostningen ved bilkøb kan på sigt som regel betale sig, hvis du bruger bilen i mange år og du kan sælge bilen, når du vil.

Men ejerskab kommer med ansvar og vedligeholdelse. Det betyder, at dine udgifter som bilejer svinger, da du selv står for service og reparationer. Herudover kræver bilkøb en stor udbetaling og dine månedlige udgifter kan meget vel ende med at koste mere end leasingydelsen. Herudover kræver det en indsats, når du skal sælge bilen igen, og det kan vise sig at være urentabelt på grund af værditab. Som bilejer tager du risiciene.


Har du spørgsmål?

Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål, som du kan se her.

Du er også meget velkommen til at kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.