Kørekursus - begynderkursus til nye bilister | Opel

Sjov og sikkerhed – ADAM begyndertræning.

If you’ve just qualified to drive and have your first car in the garage or are about to get one – Opel’s ADAM Rookie Training program is tailored to meet your needs.

Experienced instructors will teach young people all about driving dynamics, showing them the limits of the vehicle and, above all, their own limits behind the wheel – in other words, exactly what they won’t learn at a driving school.

 The venue for ADAM Rookie Training is the Opel Test Center in Rodgau, which is otherwise not open to the public.
+49 6142 911 9800

Mandag-Fredag: 08:00 - 20:00

Lørdag: 09:00 - 17:00

 

Træningsmoduler.

Manøvrering
Banens design er en blanding af slalom, parkeringsmanøvre og hårde opbremsninger. Her bliver deltagermes niveau bedømt. En af øvelserne er, at en deltager skal køre med tre andre deltagere i bilen, hvis opgave er at distrahere så meget som muligt. Målet er at få oplevelsen af, hvad det vil sige at blive distraheret bag et rat. Det er nemlig en af de største grunde til ulykker i trafikken. 
Nødbremsning
Nødopbremsning:


Den korrekte nødopbremsningsmanøvre bliver øvet ved hastigheder på 30, 50, 60 og 70 km/t. 
Nedbremsning
Nedbremsning på forskellige underlag


Den ene side af bilen bremser på underlag med godt vejgreb, imens den anden bremser på glat underlag. Deltagerne vil opleve sikkerheden ved moderne ABS-bremser. Formålet med dette er at deltagerne skal opleve udfordringerne ved overstyring.  
Undvigemanøvrer
Her handler det om at reagere instinktivt, for ikke at ramme forhindringer. Deltagerne oplever her fordelene ved ABS og ESC i en moderne bil. 
Rundtur på racerbane
Deltagerne kører rundt på en racerbane anført af instruktøren. De lærer de bedste kørelinjer samt den korrekte mængde af nedbremsning og acceleration. Målet for deltagerne er at finde en rytme, hvor de føler sig tilpas, hvilket øger sikkerheden ved normal kørsel. 
Kørsel ved simuleret påvirkning af alkohol

Deltagerne vil opleve og forstå de negative konsekvenser ved kørsel med en promille på 0,8.

 

Specielle ”promille-briller” bruges til at simulere effekten, og deltagerne får simple køre-opgaver de skal gennemføre.

 
Rundtur på Dudenhofen
Deltagerne får indblik i den “hemmelige” bildesign-verden ved en rundtur på Dudenhofen. 

Program.

Sikkerhed.

Målet med begyndertræningen er ikke kun at optimere sikkerheden for nybegyndere, men også at vise dem ægte køreglæde. Deltagerne vil blive mere sikre i trafikken ved at forstå kompleksiteten ved at køre.

 

Træningen inkluderer nødopbremsning, undvigemanøvrer og en konkurrence i køreegenskaber.

 

Det er selvfølgelig også super sjovt. Især når træningen foregår i en bil, der er ligeså ung, cool og livlig som deltagerne – Opel ADAM.

TID BEGIVENHEDER
08:45 Ankomst til OPEL TEST CENTER RODGAU
09:00 - 09:45 Ankomst, registrering, fælles morgenmad
09:45 - 12:00 Første del af kursusprogrammet
12:00 – 13:00 Fælles frokost
13:00 – 16:00 Anden del af kursusprogrammet
16:00 – 16:30 Afrunding af dagen, uddeling af beviser samt kaffe og kage

Instruktører.

Zusammen mit unseren erfahrenen Instruktoren, bringen wir den Teilnehmer immer wieder mit großer Begeisterung den sportlichen und sicheren Umgang mit dem Auto näher. Erleben Sie gemeinsam die volle Dynamik der OPC Fahrzeuge. Ganz nach dem Motto OPC. Pure Passion.

Sascha Bert

Sascha Bert er ansvarlig for at OPC Performance-træningerne.

 

Udover hans job som køreinstruktør, har Sascha også været en succesfuld banekører siden 1988. Han har mange podiepladser i bagagen, inklusiv en 3. plads i 24-timersløbet på Nürburgring og flere sejre i FIA GT-serien.

Tom Schwister

Toms racerkarriere begyndte i 1993. Han vandt hurtigt stor opmærksomhed med sine fantastiske præstationer, og alle var sikre på, at hans talent havde stort udviklingspotentiale.

 

Efter 10 sejre og 6 podiepladser vandt Tom BMW ADAC Formula Junior. Efter en aktiv karriere i Formel 3, valgte Tom at fortsætte karrieren i touring-car mesterskabet med sin Renault Clio V6 Trophy, hvilket blev en stor succes. Tom deltog også i V8STAR-serien da den var nyoprettet såvel som i GTP serien.

 

I dag arbejder Tom som freelanceinstruktør for forskellige bureauer, kørecentre og racerbaner. Han arbejder med kunder over hele Europa, hvor han deler ud af sin viden i sikkerhedskurser og bilpræsentationer.

Datoer og priser.

ADAM begyndertræning er et endags event, der kan bookes for 250 euro per deltager, eller under specielle tilfælde for grupper på 12 eller 24 deltagere. Der er ingen bedre måde for nye bilister at opleve det sjove og fascinerende ved Opel.

Datoer 2017:

  • Lørdag d. 20. maj
  • Lørdag d. 24. juni
  • Lørdag d. 26. august
  • Lørdag d. 23. september