For nyligt annoncerede Opel genoplivningen af GSe-navnet som et elektrificeret og dynamisk sub-brand til de eksisterende Opel-modeller. Nu løfter det tyske mærke så sløret for den første GSe-model – Astra GSe og Astra Sports Tourer GSe (stationcar).

De to udgaver af Astra GSe, fem-dørs og stationcar, fås kun som plug-in hybrider og er udstyret med en 1,6 liters 180 hk benzinmotor og en 110 hk elmotor, begge placeret på forakslen. De får en systemydelse på 165 kW/225 hk og et maksimalt drejningsmoment på 360 Nm og udleder så lidt som 25gram CO2 pr. 100 kilometer.

Sportslige køreegenskaber: GSe med ny undervogn kalibreret til dynamik

I forhold til de eksisterende Astra-modeller, har Astra GSe fået mere sportslige og dynamiske køreegenskaber. Man har bl.a. fin-tunet chassiset og sænket det 10 millimeter, kalibreret styretøjet så det er mere direkte og gjort bremserne hurtigere reagerende. Bilen har fået ny og fastere affjedring for og bag med olietryk støddæmpere, der sikrer en dynamisk og kontant undervogn og samtidig bibeholder komforten. Støddæmperne er udstyret med KONI FSD (Frequency Selective Daping) teknologi, der giver støddæmperne forskellig karakteristika ved høj frekvens (affjedrings kontrol) og ved lav frekvens (karrosseri kontrol). Til sidst, er ESP’en også gjort mere overbærende over for en mere dynamisk kørestil.

Astra GSe: Det stringente Astra-design med ekstra charme

Den nye generation Astra er allerede en stringent udseende bil, der med sin nye Vizor-front, inspireret af 70’ernes Opel Manta, danner bro til Opel-klassikere. Opel Astra GSe bygger videre på historien og introducerer nye 18” letvægts alufælge inspireret af Opels elektriske Manta GSe koncept, der blev præsenteret sidste år. Andre design elementer som den nye Astra GSe kan genkendes på, er en ny og ændret front, GSe logo på bagsmækken, og så har kabinen fået et sportsligt løft med specielt fremstillede Alcantara GSe forsæder med AGR-certificering, der sikrer, at de sportslige sæder leverer det højeste niveau af ergonomi og komfort.

Tidligere var GSe en forkortelse for ”Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Indsprøjtning) som fx på Commodore GS/E og Monza GSE. GSe er Opels sub-brand der skal repræsentere de elektrificerede topversioner og står nu for ”Grand Sport Electric”. GSe modellerne skal fange den elektrificerede tidsånd uden at glemme glæden ved at køre bil. Opel kalder det for performance Zeitgeist.