• Rummelig slider og lave samlede driftsomkostninger
  • Ingen kompromisser: Den elektriske version har bevaret samme anvendelighed som dieseludgaverne
  • Den nye Movano kan danne basis for et utal af specialiserede ombygninger
  • Movano er udstyret med en lang række af køre- og sikkerheds assistentsystemer
  • Opel goes electric: Med den nye Movano-e kan hele Opels varebilsprogram nu tilbydes med el
  • Lovende fremtid i Danmark: Salget af gammel Movano har i år været markant stigende

Med en ny generation af den populære tyske varebil Movano, fuldender Opel elektrificering af sit varebilsprogram. Det er tredje generation af Movano, som igennem en årrække trofast har tjent de danske håndværkere og byggepladser, der nu introduceres i en helt ny model. Movano fås med diesel motorer og for første gang kommer Opels største varevogn også i en fuldt-elektrisk udgave kaldet Movano-e. Den nye Movano fås i mange forskellige karrosseri-typer, længder og højder og kan skræddersys til en bred vifte af erhverv og industrier.

”Vi glæder os til, at den nye Movano kommer til Danmark i løbet af efteråret. Vi har øget salget af den gamle Movano med 60% i forhold til samme tid sidste år og det giver os tro på at den nye generation af Movano kan gøre det godt”, siger Jacob Degn Produkchef for varebiler hos Opel Danmark.

Movano-e

Movano kan tilgodese mange forskellige transportopgaver – fra persontransport og udbringning i byer til nedkølede varer; den fås sågar som autocamper. Movano i diesel og elektrisk udgave er bortset fra drivlinjen funktionsmæssigt identiske. Movano-e er udstyret med en elektrisk motor på 122 hk (90 kW) og har et moment på 260 samt en topfart elektronisk begrænset til 110 km/t. Alt efter variant kan kunder kan vælge mellem et 37 kWt og et 70 kWt lithium ion batteri med en rækkevidde på henholdsvis 117 og 224 kilometer (WLTP).

Batterierne er placeret under lastrummet, så de ikke influerer på bilens varerums kapacitet. Placeret lavt sørger batterierne også for et lavt tyngdepunkt, der gør bilen mere agil i sving og mindre følsom for sidevind. Det regenerative bremsesystem sørger for at opsamle og genbruge energi brugt under nedbremsning.

”Den nye Opel Movano-e fuldender vores elektriske varebilsprogram. Vi kan nu tilgodese ethvert behov inden for elektrisk emissionsfri varebilskørsel. Vi er overbeviste om, at den nye generation af Movano vil erobre flere markedsandele til mærket”, siger Opels CEO Micahel Lohscheller.

Effektive diesel-motorer

Diesel udgaven af Movano har også fokus på høj effektivitet og lav CO2udledning. Den 2,2 liter store motor fås i to udgaver, der begge lever op til de strenge Euro 6d emissionskrav og har henholdsvis 120 hk (88 kW) og 165 hk (121kW). Den lille motor leverer 300 Nm ved 1500 omdrejninger og den store 370 Nm ved 1750 omdrejninger. Varebilen er forhjulstrukket og udstyret med en seks-gears manuel gearkasse.

Movano er en stærk spiller i det store varebils segment. Ud over valget mellem diesel og el, tilbyder den et stort varerum og lastevne, lave samlede driftsomkostninger samt en bred vifte af karrosseri-typer og last muligheder.

Fire længder, tre højder og 8 til 17 m3 varerum

Varebils kunder, der har brug for en regulær kassevogn, kan vælge mellem fire længder (L1-4) og tre højder (H1-3) med en varerums størrelse på mellem 8 og 17 kubik meter. Dørene på H3 versionen er de højeste i klassen med sine 2,03 meter. Sammen med bagdørene, der åbner 180 grader og den lave læssehøjde (494 millimeter fra jorden), er det nemt at laste den nye Movano. Med så gode lastmuligheder kan man ubesværet tilgå varerummets klasseledende bredde på 1870 millimeter (1422 millimeter mellem hjulkasser).

For at kunne imødekomme alle ønsker til en stor varebil, kan Movano erhverves med chassis, med enten normal kabine med tre sæder (inklusiv førersæde) eller dobbeltkabine med en ekstra sæderække med fire sidepladser. Opels nye store varebil er ideel som base for et utal af specialiserede ombygninger.

Aktiv sikkerhed

Movano er udstyret med køreassistentsystemer både til at beskytte føreren, passagererne men også andre trafikanter. Alt efter udstyrsniveau er systemer som automatisk nødbremse, blind vinkel assistent, Hill Descent Control og vejbanealarm standard.

MyOpel appen hjælper med at holde overblik over bilens ture, forbrug samt service intervaller. Med Movano-e kan appen også bruges til at holde styr på opladning, starte og stoppe opladning samt monitorere elforbruget.

Den nye Movano slutter sig til Combo og Vivaro som det nyeste medlem af Opels varebilsprogram. Når Movano kommer på gaden, vil alle Opels varebiler kunne vælges som batteri-elektrisk variant. Hele Opels modelprogram, både personbiler og varebiler, vil blive tilbudt i en elektrificeret udgave inden udgangen af 2024.

Den nye Movano kommer til Danmark i løbet af efteråret.