ALTID I SPAREFUNKTION

El-kørsel betaler sig. Få fordel af de lavere driftsomkostninger takket være statsstøtte og billigere vedligeholdelse. Endvidere får du ekstra privilegier blandt andet gratis parkering og parkeringspladser forbeholdt el-biler.

En smart investering

Naturligvis er det ikke let at sammenligne priser på el-biler med priser på biler med konventionelle forbrændingsmotorer. Men når det kommer til driftsomkostningerne, er der mange fordele:

  • Vedligeholdelsomkostningerne er lavere end for biler med forbrændingsmotor. Der er meget færre bevægelige dele i el-motorer og der kræves ingen olieskift.
  • Lavere forsikringsomkostninger: Forsikringsselskaberne er langsom blevet klar over, at ejere af el-biler ikke kun er miljøbevidste, men de kører også mere forsigtigt og er involveret i færre uheld. Derfor er forsikringsudgifterne begyndt at falde. https://www.smarter-fahren.de/e-auto-kosten/
  • Lavere beskatning: F.eks. er beskatningssatsen i Tyskland meget lavere end på biler med forbrændingsmotor, og el-biler er oven i købet afgiftsfri i et vist antal år.
  • Gratis parkering i byzoner og gratis indkørsel i områder med lav emission

Smarte beslutninger om opladning

Den måde, du oplader batteriet på, kan også gøre det mere økonomisk at eje en elbil på lang sigt. For eksempel kan du spare penge ved at anvende offentlige opladningssteder, hvor du kan oplade gratis som gæst. Hvis du har en smart Wallbox med forbindelse til smart Wallbox backend installeret hjemme, kan du let styre at opladningen sker på et økonomisk rentabelt tidspunkt, der afhænger af hvornår dit energiselskab har de laveste rater eller af integrationen af faciliteter for vedvarende energi (kræver evt. ekstra hardware).

Desuden kan du lade andre bruge din Wallbox mod betaling. Hvis du har firmabil er det letter for dig at bede din arbejdsgiver om godtgørelse, hvis du har opladet bilen hjemme. Og ved at bruge smartphone apps i forbindelse med bilen eller smart Wallboxen er det muligt at overvåge og fjernaktivere opladningen, så du altid kan sikre effektiv opladning og blive informeret om bilens ladestatus.