El og hybrid

MAKSIMER RÆKKEVIDDEN OG LAD DIN EL-BIL BLIVE EN LANGTURSBIL

Det er let at øge bilens rækkevidde, hvis du ved hvordan. En kombination af flere små ændringer kan have stor betydning, og forvandle din bil til en langtursbil. Selv om du ikke kan kontrollere alt, har du alligevel stor kontrol over, hvor langt du kan køre. Herunder er en række vigtige faktorer du skal huske, hvis du vil maksimere din el-bils aktionsradius.

Kørestil

Hvor hurtigt kører du, og hvor kraftigt accelererer du? Som en tommelfingerregel kan man sige, at når du fordobler hastigheden, halveres bilens rækkevidde. Og hver gang du accelererer, anvender du energi.

Her er nogle enkle måder at øge bilens rækkevidde på:
• Undgå kraftig nedbremsning – med mindre der er tale om en nødsituation. For efterfølgende skal du accelerere igen.
• Deaktiver Sport Mode, hvis du ikke har brug for den.
• Tag det roligt. Kør med moderat hastighed og undgå unødvendig acceleration.
• Når du planlægger din rute, skal du forsøge at undgå store og stejle bakker.

E-coaching værktøjet, som er en del af Opel Connected Services, vil hjælpe dig med at blive mester i el-kørsel.

Ekstra vægt

Bilens vægt har direkte indflydelse på din Rækkevidde. Skaf dig af med al unødvendig vægt, inden du kører afsted:

  • Fjern tilbehør, du ikke har brug for.
  • Sørg for at der ikke ligger unødvendige ting på bagsædet og i bagagerummet.
  • Tagbøjler er rigtigt gode til transport af sportsudstyr, men når du ikke har brug for dem, reducerer de bilens aerodynamiske egenskaber.

Dæktryk

Det er vigtigt at sørge for at dækkene har det korrekte dæktryk, hvis du vil øge bilens rækkevidde. Dæk med for lavt tryk bruger mere energi og reducerer den strækning du kan køre på en fuld opladning væsentligt. Kontroller dæktrykket mindst én gang om måneden eller før længere ture. Hvis det er lavt, skal du skynde dig at pumpe dækkene, så de når den anbefalede værdi.

Tips og tricks 

I denne video giver vi vores bedste anbefalinger til, hvordan du får det optimale ud af din hybrid elbil. Du har mulighed for at vælge mellem forskellige kørselsfunktioner, så du kan effektivicere din rækkevidde på ren el. Du har samtidig mulighed for at spare på en procentdel af dit batteri, så du altid har lidt strøm tilbage til den sidste del af turen.