El og hybrid

FREMTIDENS BILER HAR EL-MOTOR

Vil du vide hvorfor? Fordi el-motorer er lydløse, effektive, kræver mindre vedligeholdelse og gør det muligt at køre uden forurenende udledning. En anden fordel er, at el-biler er mere ressource-effektive end biler med forbrændingsmotorer samt at en stor del af den elektricitet der kræves, kommer fra vedvarende energi.

Ultimativ effektivitet

Den største fordel ved el-motorer er måske den høje effektivitet. Med en normal forbrændingsmotor mistes op til en tredjedel af energien via varmetab. Derimod bruger en el-bil ca. 95 % af den tilgængelige energi til kørsel. Forholdet mellem den nyttiggjorte og den totalt anvendte energi kaldes energieffektivitet.

Sådan fungerer en el-motor

Motoren i en el-bil omformer strøm fra batteriet til mekanisk energi. Der genereres et magnetfelt ved hjælp af spoler, som tiltrækker andre magneter inde i motoren. Kraften overføres til bilens drivaksler, og rotationshastigheden afhænger af strømfrekvensen.

Enestående køredynamik

Høj energieffektivitet, lave driftsomkostninger, ingen udledning. Der findes mange fornuftige grunde til at vælge en bil med el-motor. Og så er det sjovt at køre i en el-bil. I modsætning til biler med forbrændingsmotor behøver du ikke tænke på at vælge det rigtige gear. Der er moment med det samme, og det giver en helt ny form for køreglæde.