Opel Danmark

STOP OG FÅ EN PÅ OPLEVEREN.

Danmark er et yndigt land. Men mange steder er lidt overrendte. Her finder du en række lokale – og meget forskellige - oplevelser, du ikke lige ser på side 1 i turistbrochurerne, som inspiration til næste gang du skal køre ud på eventur i din bil.

SHELTER I HØRHAVEN

Ørneredevej 23, 8270 Højbjerg
Booking og kørselsvejledning: friluftslivaarhus.dk I den sydlige ende af Marselisborg-skoven ved Aarhus kan I overnatte i shelters placeret rundt om en bålplads. Medbring vand, mad, tændstikker, praktisk tøj og nyd en anderledes – og gratis – overnatning i skovens stille ro.

HIRTSHALS FYR

Fyret 2, 9850 Hirtshals
Toppen på Hirtshals Fyr befinder sig 57m over havet. Fyret blev indviet i 1863. Tag de 144 trin op og nyd den fantastiske udsigt over Skagerrak og Vendsyssel - eller se den fantastiske stensamling.

PLINT PÅ LANDET

Byvejen 5, 5466 Asperup
600 m2 gårdbutik fyldt til randen med masser af indtryk og sjove ting og sager. Kom lørdag eller søndag og få et kig ind i en verden af ting og sager, du ikke anede fandtes.

SAMSØ BRYGHUS

Østre Ringvej 22, 8305 Samsø
Hvis vejen går forbi Samsø i sommermånederne, så tag en lille tur til Nordby og nyd en tallerken med hjemmelavet, økologisk smørrebrød og en hjemmebrygget øl på den charmerende gårdsplads.

JERNALDERKÆLDRENE I FREDERIKSHAVN

Brønderslevvej 22, 9900 Frederikshavn
Læg vejen forbi de 7 stenbyggede kælderanlæg fra slutningen af keltisk jernalder. Kældrene består af flere små, nærmest ovale rum tilsluttet en smal, krum gang og vidner om, at der her har ligget en jernalderlandsby.

VAFFELHUSET I ØSTER HURUP

Kystvejen 41, 9560 Hadsund
Her får du efter sigende Nordjyllands bedste isvafler. Friskbagte vafler og hjemmelavet dansk og italiensk is, serveret med udsigt ud over vandet.

ANHOLM FISKESØ

Folevej 16, 6510 Gram
Fang selv aftensmaden i Anholm Fiskesø ved Gram Å. Der er borde, renseplads, grillplads, legeplads og toiletter, men fiskestangen må I medbringe hjemmefra. Åben hver dag 06.00-21.00.

JOHANNES KAFFEBAR

Storegade 12, 6270 Tønder
Har du smagt Vadehavstapas? Besøg Johannes Kaffebar, hvor du kan nyde en personlig og super lækker menu lavet af lokale råvarer. Du kan købe mange af råvarerne med hjem.

MC KAFÉ

Landevejen 3, Nordenbro, 5932 Humble
Hønsehuset på gården er lavet om til noget, der minder om en blanding af en skotsk pub og et hyggeligt klublokale. Kaffen er god, kagerne er sjove, og ejeren viser gerne sit skotske højlandskvæg frem.

MULD

Eriksholmvej 26, 4390 Vipperød
Hvor kort kan der blive mellem jord og bord? Det har Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen sat sig for at undersøge på speciallandbruget Damgården ved Vipperød. Se åbningstider på muldpaanettet.dk

HISTORIECENTER DYBBØL BANKE

Dybbøl Banke 16, 6400 Sønderborg
I år er det 250 år siden Danmark fik sine nuværende grænser. Træd et skridt tilbage i historien og direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 på Historiecenter Dybbøl Banke.

KARLSTRUP KALKGRAV

Silovej 8, 2690 Karlslunde
I midten af denne kalkgrav ligger en 6 hektar stor og op til 14 meter dyb sø med det klareste blå vand. Omkring søen er der to stier – og et rigt plante- og fugleliv.