Sikker sommerferie

For mange bilejere er sommerferie lig med bilferie. Her er en række ting, du skal være opmærksom på, som kan gøre turen sikrere, nemmere og få den til at glide lidt nemmere for både store og små.

Før I kører

  • Inden I tager afsted, er det en rigtig god idé at få checket dækkene med hensyn til mønster, slitage og dæktryk. Få også checket oliestand, sprinklervæske, bremsevæske og vinduesviskere. Check også at både dækskum og kompressor er, hvor det skal være, og at datoen på dækskummet stadig er inden for sin holdbarhedsdato. Husk, at dækskummet klarer langt de fleste punkteringer,
    men at I, hvis I vil være 100% sikre, bør medbringe et reservehjul.

De lange stræk

  • Prøv at planlægge turen, så I ikke kører direkte efter arbejde, lige når ferien er startet. Kør i god tid og så vidt muligt i dagtimerne – ikke når I er trætte. Tag hellere en pause for meget end en pause for lidt. Og tag under alle omstændigheder en pause hver anden time, hvor bilens fører kan strække benene og få lidt frisk luft.

Kør bil, når du kører bil

  • Undgå så vidt muligt at tale i telefon. Hvis det ikke kan undgås brug da altid den håndfri mobiltelefon. Lad under alle omstændigheder være med at skrive og læse SMS’er, mens du kører. Ræk aldrig bagud, saml aldrig ting op fra gulvet og åbn aldrig handskerummet mens du kører. Kig ikke efter eventuelle ulykker eller andre ting, I passerer, men hold altid øjnene på vejen.

På mindre veje og i byen

  • Trafikkultur er forskellig fra land til land. Så kør hellere ekstra forsigtigt indtil I har vænnet jer til den lokale trafikkultur. Nogle steder er det normalt, at fodgængere bare går over vejen. Nogle steder bruger folk hornet meget, andre steder er det forbeholdt absolutte nødsituationer. Hold også øje med cyklister, motorcyklister og lastbiler, der er ved at dreje. I store byer er det måske værd at undgå at køre i myldretiden, hvis det er muligt.

Underholdning til bagsædet

  • iPads med masser af apps og film er den sikre løsning til underholdning til bagsædet. Men hvorfor ikke forberede lidt overraskelser hjemmefra? En liste med ting ungerne skal spotte undervejs, hvor en fyldt side udløser en is ved næste stop? Eller en bog med spørgsmål, som alle i bilen skal svare på? I kan også spotte biler og kigge efter biler i en bestemt farve eller et bestemt mærke. Her er Opel efter sigende specielt velegnet. God sommerferie!