Ny Astra

NY ASTRA.

KORTERE, MINDRE VÆGT & MERE PLADS
Med en totallængde på 4,37 meter er den nye Astra næsten fem centimeter kortere end den nuværende, og akselafstanden er også et par centimeter kortere. Men en genial designindsats har alligevel gjort den nye Astra større indvendigt. Pladsforholdene i kabinen er forbedret betydeligt – f.eks. med bedre plads til både hoved og knæ ved bagsædet. Derudover er den nye Astra konstrueret med en letvægtskonstruktion, der har reduceret bilens vægt med op til 200 kg.

 

TYSK INGENIØRKUNST PÅ HØJESTE NIVEAU
En række nye motorer får debut i Astra - blandt andet en 1.0 turbomotor med 105 hk og en 1.4 turbomotor med 150 hk. Motorprogrammet består af den nyeste generation af benzin- og dieselmotorer med turbo. De nye motorer og vægtbesparelsen giver gevinst på brændstoføkonomien og de dynamiske egenskaber, hvilket resulterer i en mere fleksibel og effektiv kørsel.

 

INTELLIGENTE LED - FORLYGTER – SOM DEN FØRSTE I SIN KLASSE
Astra bliver den første bil i segmentet med mulighed for den nyeste lysteknologi, der har lang holdbarhed og bedre lys end de velkendte bi-xenon lygter.

 

Et matrix LED-system bestående af 16 LEDelementer, 8 i hver side af bilen, sørger automatisk for at tilpasse lysets længde og styrke til trafikken. I praksis betyder det, at man uden for byen altid kører med langt lys. Kameraet holder øje med, hvor tæt de modkørende er på bilen, så de forskellige LED-elementer kan slukkes efterhånden, som den modkørende kommer tættere på. De tænder selvfølgelig også igen, så snart den modkørende ikke kan blændes længere. Bag rattet i den nye Astra vil føreren opleve det som om, der er langt lys på bilen hele tiden, også når modkørende nærmer sig.

 

PREMIUMKLASSE INTERIØR & INFOTAINMENT
På komfortsiden kan den nye Astra blandt andet udstyres med varme i bagsædet og eksklusive læderforsæder med massagefunktion, ventilation og mulighed for at justere bredden på sædet. Hertil kommer den nyeste version af IntelliLink infotainmentsystemet som fås med et hotspot med 4G internet, forberedt til Apple CarPlay og Android Auto, der udvider mulighederne for at integrere din smartphone med bilens IntelliLink-system.

 

Som den første Opel kan Astra fra 2016 også udstyres med Opels nye OnStar service, den nye personlige, online serviceassistent, som du kan læse mere om på side 14.

 

DESIGN
Designet på den nye Astra byder på masser af nytænkning. Der er spændende inspiration fra konceptbilen Monza, og de nye linjer taler fremtidens sprog. Den mest iøjnefaldende og forførende designdetalje er den delte C-stolpe, der skaber en forrygende illusion af at taget nærmest svæver over chassiset. Det indvendige design er en videreudvikling af det, vi har set i den nye Corsa. Materialerne indvendigt har – sammenlignet med Corsa – fået løft i retning af det mere luksuriøse og eksklusive, og antallet af kontakter og knapper er også blevet reduceret til et minimum.

 

SIKKERHED
Astra har en omfattende liste af sikkerhedsudstyr blandt andet skiltegenkendelse, vognbaneassistent, alarm ved kollisionsrisiko med automatisk opbremsning, fartbegrænser og parkeringsassistance, hvor bilen automatisk parkerer, uden at føreren behøver dreje rattet. Astra har også en blindvinkelalarm, hvor føreren advares mod biler og cykler i den blinde vinkel inden for en tre meters radius af bilen. Vi glæder os til at præsentere den nye Astra for dig til november.