Opel Danmark

Har du styr på trykket?

NYT LOVKRAV OM OVERVÅGNING AF BILENS DÆKTRYK.

Undersøgelser viser, at næsten hver anden bilist kører med forkert dæktryk på et eller flere hjul. Det er ærgerligt, for alene 0,5 bar lavere dæktryk end anbefalet belaster både køreegenskaberne og brændstoføkonomien. På den baggrund er det besluttet, at alle nye personbiler, der sælges i EU fra 1. november 2014, skal være udstyret med et automatisk dæktryksovervågningssystem. Systemet kaldes TPMS (Tire Pressure Monitoring System), og består af 4 sensorer monteret på dækventilerne. Sensorerne sender et radiosignal med data til systemet, der ved forkert dæktryk advarer via bilens info-display.

LÆNGE LEVE DÆK OG GOD ØKONOMI.

Alle dæk taber tryk med tiden, det er helt naturligt. Men slipper for meget af luften ud, stiger risikoen for at miste kontrollen, hvis du f.eks. skal ud i en hård opbremsning eller undvigemanøvre. Dækkets levetid bliver også kortere, ligesom brændstoføkonomien lider. Bilen forbruger således 5-10% mere brændstof med et for lavt dæktryk på 20% under det anbefalede, hvilket også har miljømæssige konsekvenser.

TJEK ALLE DINE DÆK!

Køber du en ny Opel registret efter 1. november 2014, følger der naturligvis sensorer med til bilens sommerhjul. Du bør derimod selv sikre dig, at der også er 4 dæktrykssensorer korrekt monteret på dine vinterhjul. Vi anbefaler at få monteret originale Opel dæktrykssensorer på dit autoriserede Opel værksted. Så sikrer du dig, at dine sensorer er præcist tilpasset og taler samme sprog som softwaren i din Opels computere. På størstedelen af bilmodellerne er det nemlig nødvendigt at programmere sensorerne ved dæk- eller hjulskift.
Med originale Opel sensorer er du altså sikret, at din bils dæktryksovervågning fungerer korrekt – og at du ikke får en bøde pr. manglende sensor på bilens 4 dæk, hvis du bliver stoppet af politiet.