INFORMATION OM PRIVATLEASING.

Hvorfor privatleasing?

Privatleasing er en ideel løsning til dig, der foretrækker at kunne sætte dig ind bag rattet i en ny bil, uden at bekymre dig om reparationer og ubehagelige økonomiske overraskelser hen ad vejen. Du er bilens bruger og har fuld råderet over bilen, uden at eje den. Udgifter til serviceeftersyn og uforudsete værkstedsbesøg er inkluderet i den faste månedlige pris, du betaler for at lease bilen.

 

Kan jeg vælge min nye Opel, som jeg ønsker den?

Når du vælger at lease din nye Opel, har du selvfølgelig også mulighed for at tilvælge fabriks- og eftermonteret udstyr på bilen. Når det ønskede udstyr er valgt, beregner din Opel forhandler et samlet leasingtilbud til dig. En tommelfingerregel er, at fabriksmonteret udstyr for 10.000 kr. medfører en månedlig tillægsydelse på 150 kr. med en løbetid på 36 måneder, imens eftermonteret udstyr for 10.000 kr. vil medføre en månedlige tillægsydelse på 300 kr. med en løbetid på 36 måneder.

 

Hvem må køre bilen?

Du er registreret som bilens bruger, men medlemmer af din husstand, samt din familie og omgangskreds må dog godt låne bilen en gang i mellem. Du bør dog sikre dig, hvorvidt dit forsikringsselskab har fastsat begrænsninger for, hvem der må låne bilen.

 

Hvor længe og hvordan?

Leasingperioden aftales fra start - typisk 36 måneder. Det antal kilometer, du regner med at køre om året, indgår også som en fast del af aftalen. Din ydelse beregner vi nemlig ud fra dit årlige kilometerforbrug. Kører du flere kilometer, afregner vi dem efterfølgende. Så det er en fordel for dig, at kilometerne bliver anslået korrekt fra starten af. Du må godt bruge bilen i udlandet, f.eks. på ferie, men den må ikke bruges permanent uden for Danmarks grænser.

 

Hvordan er kontrakten udformet?

Privatleasing hos Opel bygger på en standardkontrakt, der er udarbejdet i samarbejde mellem FDM og Finans og Leasing, der er interesseorganisation for de danske finansieringsselskaber. Kontrakten er udarbejdet for at imødekomme begge parters interesser, og skaber større tryghed hos kunden, da der er en fornuftig opdeling af rettigheder og forpligtelser. Klik her for at se et eksempel på FDMs leasingkontrakt.

 

Hvad sker der, når aftalen slutter?

Når privatleasingaftalen ophører, returnerer du bilen i en stand, som svarer til dens alder og hvor meget den har kørt. Omkring 14 dage inden aflevering, aftaler du tid hos et af FDMs test- og bilsynscentre til gennemgang af bilen. FDM gennemgår bilen sammen med dig og laver en afleveringsrapport, som du selv får en kopi af.