Opel Vivaro - Affordability and Emissions
Opel Vivaro - Nyttige links

Nyttige links

Holder luften mere ren og omkostningerne nede.

1.6 CDTI Turbo- og BiTurbo-motorer der producerer en højere ydelse med et lavere brændstofforbrug, er en af genialiteterne ved Opel Viaro. Resultatet er ekstraordinært lavt brændstofforbrug og CO2-udslip.

Enlarge

Større ydelse, mindre forbrug

Opel Vivaro tilbyder et stort udvalg af brændstoføkonomiske motorer, der har masser af moment og ydelse, men lavt CO2-udslip. Tre af motorerne fås med Start/Stop-funktion – 1.6 CDTI Turbo 95 hk eller 1.6 CDTI BiTurbo-motorerne med henholdsvis 125 hk og 145 hk. Desuden fås 1.6 CDTI Turbo også med 120 hk, dog uden Start/Stop-funktion.


Enlarge

BiTurbo-teknologi

De højteknologiske BiTurbo-motorer på Opel Vivaro kombinerer fordelene ved en lille turbolader (hurtig respons ved lave omdrejninger) med fordelene ved en større turbolader (kraftig ydelse og drejningsmoment ved høje omdrejninger). Resultatet er et konstant højt drejningsmoment ved lave omdrejninger, masser af ydelse ved høje omdrejninger og fremragende brændstoføkonomi.
Enlarge

Vivaro ecoFLEX

ecoFLEX logoet siger en masse om dig og din virksomhed. De højteknologiske og økonomiske 1.6 CDTI ecoFLEX motorer med 90 hk hjælper med at reducere dine brændstofomkostninger, og mindsker samtidig også udslip og dermed den skadelige indvirkning på miljøet. Start/Stop systemet sænker bilens emissioner til nul, når du f.eks. holder for rødt lys eller holder i kø. Desuden inkluderer den andre smarte teknologier såsom genvinding af bremsekraft, et vedligeholdelsesfrit partikelfilter, et banebydende indsprøjtningssystem og ladefri turbofunktion.

Hvad end din virksomheds behov er, er valget af en ecoFLEX motor, et skridt i retningen mod et renere og mere effektivt image.


Enlarge

Flere besparelser

Udover Start/Stop-systemet (ekstraudstyr) kan du reducere energispildet yderligere med endnu en energibesparende on-off vandpumpe, der kun arbejder, når det er nødvendigt og en variabel regulerbar oliepumpe, der tilfører præcis den rigtige mængde smøremiddel.

 

Genvinding af bremsekraft reducerer brændstofforbrug og CO2-udslip ved hovedsageligt at oplade batteriet, når der er overskydende kraft tilgængeligt ved nedbremsning eller deceleration.

 

Vedligeholdelsesfri kamrem og dieselpartikelfilter er med til at sænke serviceomkostninger og nedetiden, hvilket bidrager til lange serviceinterval på op til to år/40.000 km.


Enlarge

ecoDrive mode

ecoDrive -tilstanden kan vælges til og fra efter ønske. Den bliver aktiveret på en knap og kan tilsidesættes ved kick-down eller ved at slå den fra.

 

I ecoDrive-tilstand er:

  • drejningsmomentet og ydelsen reduceret,
  • acceleratorresponsen ændret,
  • aircondition- og varmesystemets strømforbrug sænket.

I ecoDrive-tilstand får føreren, via gearskifteindikatoren, besked om, hvornår der skal skiftes gear, så der køres mest økonomisk. Hvis der er monteret navigationssystem, viser det også økonomiske køredata og vejledninger, baseret på input fra systemet.


1:

Vivaro Kassevogn:
Brændstofforbrug ved blandet kørsel: 15,4-16,9. CO2-udslip: 155-170 g/km ved blandet kørsel.

 

I km/l jf. EU-direktiv 2007/715/EC og 2008/692/EC (i de gældende versioner).