Forrige
 • Fodgængerlys

   

  Gør mulige farer endnu mere synlige med en bedre lysspredning på 8° til venstre og højre.

  Lys til bykørsel

   

  Bredere og lavere lyskegle. Aktiveres af kørehastigheden og gadebelysningen.

  Lys til landevejskørsel

   

  Bredere og mere klart end normalt med en lyskegle på op til 70 meter.

  Motorvejslys

   

  Øger lysspredningen til 140 meter og gør den mere klar uden at blænde modkørende trafikanter.

 • Vejrlys

   

  Aktiveres af viskerne eller en regnsensor og giver bedre udsyn i regnvejr.

  Langt lys med Assist (HBA)

   

  HBA registrerer modkørende og forankørende biler og skifter til langt lys, når forholdene tillader det.

  Dynamisk kurvelys

   

  Afhænging af hastighed og hvor meget rattet drejes, drejer lygterne med op til 15° rundt i kurver og skarpe sving.

  Statisk kurvelys

   

  Kaster lyset 90° til venstre eller højre, så du får et bedre udsyn i kurver og skarpe sving.

 • Intelligent Light Ranging (ILR)

Næste
Ny Opel Zafira Tourer - Vi anbefaler

Prøvetur

En prøvetur siger mere end tusinde billeder. Klik her for at opleve virkeligheden.

Prøvetur

BESKYTTELSE HELE VEJEN RUNDT.

Opel har altid sat sikkerhedsstandarderne højt, og Zafira Tourer er ingen undtagelse. Fra tegnebrættet til vejen, alle facetter af aktiv og passiv sikkerhed er blevet optimeret.

Enlarge

Struktureret til sikkerhed

I lighed med alle andre Opel modeller har Zafira Tourer en avanceret rammestruktur, der absorberer og spreder påvirkningen ved en eventuel kollision samt beskytter deformering af kabinen. Det giver det perfekte grundlag for alle de passive sikkerhedssystemer, som front- og sideairbags i fører- og passagerside samt gardinairbags og aktive hovedstøtter foran. Dette plus de aktive sikkerhedssystemer, giver Zafira Tourer en førsteplads i beskyttelse af dig, dine passagerer og dine ejendele.


Enlarge

Få et bedre overblik

Langt lys med automatisk op-/nedblænding til halogen-forlygterne giver langt mere sikker og komfortabel kørekomfort. Systemet anvendes til at blænde ned ved modkørende trafik og blænde op igen, når der ikke er andre trafikanter i nærheden. Fås også til xenon-forlygterne hvis AFL+ tilvælges.


Ny Opel Zafira Tourer - Adaptive Forward Lighting

Forbedret Adaptive Forward Lighting - AFL+

Hvis AFL+ og Opel Eye er monteret, fås også det intelligente forlygtesystem ILR (Intelligent Light Ranging), som løbende justerer lyskeglens bredde og længde efter hastigheden og eventuelle biler foran for at mindske risikoen for at genere dine medtrafikanter. AFL+ og Opel Eye er ekstraudstyr.

 

ILR har også Topography Evaluation-funktionen, der registrerer bakker eller hældninger ved at genkende lysbevægelsen fra bagvedkørende biler og justerer lyset tilsvarende for at sikre den optimale belysning af vejbanen. Jo tidligere en potentiel fare er synlig, desto nemmere er det at undgå. Derfor øger AFL+ med Intelligent Light Ranging både sikkerheden og førerkomforten.


Ny Opel Zafira Tourer - Opel Eye

Opel Eye: En talentfuld assistent

Opel Eye er et specielt kamera med fire funktioner, der (1) læser og husker skilte med overhaling forbudt og hastighedsbegrænsninger. Systemet viser det aktuelle skilt på instrumentpanelet. Det giver også føreren forudgående (2) advarsel af utilsigtet afvigelse fra vognbanen og angiver afstanden til den forankørende bil samt advarer, hvis der er fare for en kollision.

 

 

(3) Løbende afstandsindikation - FDI (Following Distance Indication) viser løbende afstanden til den forankørende bil på instrumentpanelet, hvilket er med til at forhindre, at du får en bøde for ikke at holde afstand. (4) Frontal kollisionsalarm FCA (Front Collision Alert) er aktiv, når bilen kører over 30 km/t, og advarer om fare for kollision både visuelt og med lyd.

 

Opel Eye-pakken er ekstraudstyr.


Enlarge

Blindvinkel-alarm - SBSA (Side Blind Spot Alert)

SBSA er en blindvinkel-alarm, der advarer føreren, hvis der er risiko for kollision i forbindelse med skift af vognbane eller forberedelse til sving. Den overvåger de blinde vinkler på begge sider løbende, og viser når en bil er i dette område. Den er aktiv ved op til 140 km/t. SBSA er ekstraudstyr.


Enlarge

Adaptiv fartpilot - ACC (Adaptive Cruise Control)

ACC holder enten en førervalgt hastighed eller overvåger afstanden til de forankørende biler.

En radar i kølergrillen registrerer afstanden og reducerer farten. Den ønskede afstand og den reelle afstand vises i boardcomputeren.

 

ACC fungerer ved hastigheder over 50 km/t. Når bilen nærmer sig den forankørende bil reducerer Automatic Brake Intervention-funktionen farten eller bremser om nødvendigt ned. Automatisk nedbremsning ved kolisionsfare - CMB (Collision Mitigating Braking) fungerer ned til 30 km/t. Hvis en forankørende bil sænker hastigheden til mindre end 30 km/t, bliver føreren advaret med et lydsignal, og der bliver vist et ikon i instrumentpanelet, for at tage kontrol over bilen. Føreren skal træde på bremsepedalen for at få bilen til at holde helt stille.

 

ACC er ekstraudstyr.


Enlarge

Fartpilot med hastighedsbegrænser

Mens en fartpilot er praktisk i motorvejstrafik, der flyder, osv, er fordelen også at den kan anvendes ved bykørsel, hvor den holder bilen under den indstillede hastighed. Hastighedsbegrænseren giver føreren en advarsel, hvis bilen kører mere end den indstillede hastighed. Fartpilot er standard med Enjoy og Cosmo.