Opel Mokka sikkerhed og assistancesystemer
Opel Mokka - Vi anbefaler

Prøvetur

En prøvetur siger mere end tusinde billeder. Klik her for at opleve virkeligheden.

Prøvetur

Opel Mokka - Sikkerhed og kontrol.

Opels ingeniører tager din sikkerhed lige så alvorlig som deres egen. Opel SAFETEC® og de avancerede assistancesystemer til føreren i Mokka betyder, at du er godt beskyttet, hvis uheldet skulle være ude.

Enlarge

Sikkerhed helt ned i detaljen

SAFETEC® – All-round sikkerhed. Alle aktive og passive sikkerhedssystemer, der bidrager til reduktion af farer, når du kører, bliver kategoriseret under en overskrift: SAFETEC®. Alle Opel biler har en stiv sikkerhedsramme. Højstyrkestål, stivhed, deformationszoner og strategisk placerede kollisionsbokse sikrer, at Opel Mokka har en af de mest sikre sikkerhedsstrukturer på markedet. Designet og strukturen i disse elementer betyder også, at Opel Mokka opfylder alle standarder for fodgængersikkerhed.

 

En stor fordel ved Opels teknologi er, at deformation bliver minimeret ved lave hastigheder. Derved holdes reparationsomkostningerne nede. Eksempelvis reparerer kofangerne sig selv ved kollisioner under 4 km/t. Opel Mokka overholder også RCAR-standarderne (Research Council for Accident Repairs) og reducerer dermed skader og deformation ved lave hastigheder, hvilket igen giver lavere forsikringspræmier i flere europæiske lande.

 

Af andre passive sikkerhedssystemer kan nævnes smart selereminder for og bag, dobbelte selestrammere foran samt airbags foran og gardinairbags. Opel Mokka har også sikkerhedspedaler, en kendt sikkerhedsfunktion, som kobler pedalerne fra, hvilket reducerer risikoen for kvæstelser af fødder og underben. Når du placerer en autostol på forsædepassagerens sæde, kan du slå airbaggen fra med en nøgle, og der er Isofix-beslag til montering af autostol ved de to yderste bagsæder.


Ny Opel Mokka - Adaptive Forward Lighting (AFL+)

Optimeret AFL+

Opel Mokka kan som ekstraudstyr udstyres med den tredje generation af AFL-forlygter, hvor lyset følger vejbanens kurver. AFL-forlygterne kan justere lyset automatisk på ni forskellige måder alt efter, hvor bilen kører og med hvilken hastighed, uden at blænde modkørende trafikanter.


Enlarge

Se længere og bedre

Til Opel Mokka fås Syn- og Lyspakken (standard på Enjoy og og Cosmo). Systemet bruger sit eget kamera, eller Opel Eye hvis det er monteret, til at skifte fra køre- til langt lys og ned igen, hvis der er modkørende trafik. Nyd godt af større sikkerhed samt bedre kørekomfort ved kørsel i mørke.


Ny Opel Mokka - Opel Eye Front Camera

Opel Eye

Det avancerede Opel Eye har i Opel Mokka fire funktioner: trafikskiltegenkendelse, vognbaneskiftalarmt, distanceindikator og frontal kollisionsalarm.

Trafikskiltegenkendelsen har et nyt kamera med højere registreringsprocent og større funktionalitet. Kameraet anvender højfrekvens billedfremkaldelse og en billedprocessor med betydeligt højere kapacitet, der muliggør flere aktiviteter samtidig. Ud over bestemte hastighedsgrænser registrerer og viser det nye system også skilte, der relaterer sig til hastighedsbegrænsninger (sne, regn, osv.).

 

Opel Eye overvåger også, at bilen bliver på vejbanen. En alarm aktiveres, hvis bilen skifter vognbane uden at blinke af. Der udsendes et lydsignal og et skilt på instrumentpanelet advarer føreren omgående.

 

Opel Eye pakken er ekstraudstyr.


Distanceindikator

Det medfører ikke nødvendigvis et uheld, hvis du ligger for tæt på den forankørende bil, men du vil sikkert sætte pris på et system, der hjælper dig med at undgå bøder for ikke at holde afstand. Distanceindikatoren viser løbende afstanden til den forankørende bil på instrumentpanelet, og advarer dig, hvis du ikke holder afstand.


Enlarge

Frontal kollisionsalarm

Den frontale kollisionsalarm virker ved hastigheder over 40 km/t, hvis systemet ikke er slået fra, og giver visual og hørbar advarsel, hvis der er risiko for en kollision forfra. På den måde beskytter systemet både dig selv og andre bilister samtidig med at forebygger potentielle reparationer.


Enlarge

Fartpilot med hastighedsbegrænser

Hastighedsgrænser og fartbøder er kommet for at blive. Fartpilot med hastighedsbegrænser hjælper dig med at undgå bøder ved at indstille en maksimumhastighed over 30 km/t. Den kan tilsidesættes ved at trykke speederen i bund. Der vises så en advarsel i infodisplayet. Hastighedsbegrænseren bliver automatisk genaktiveret efter sænkning af hastigheden eller bremsning, så du holder dig under hastighedsgrænsen.


Enlarge

Bakkamera

Du sidder højt i Opel Mokka, så du har et godt udsyn af området bag dig, når du bakker. Med bakkamera bliver du hurtigt vant til at se fremad på dit navigationssystem eller radiodisplayet og undgår at dreje nakken af led. Bakkamera er ekstraudstyr.


Enlarge

Hill Descent Control og Hill Start Assist

Hvis du kører Opel Mokka offroad, kan du bruge HDC (Hill Descent Control) til kontrol af hastigheden på meget voldsomme skråninger uden at bremse. HSA (Hill Start Assist) gør lige det, navnet antyder. Derfor kan du starte og parkere nemt på bakker uden at aktivere håndbremsen. Den holder bremsetrykket i et par sekunder, så du ikke ruller frem eller tilbage uforvarende.


Enlarge

Dækkontrolsystem (TPMS)

Dækkontrolsystemet gør, at du ikke behøver at stoppe for at tjekke dæktryk. Hvis lufttrykket mod forventning falder, vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet. Afhængig af model vil det nøjagtige lufttryk i alle dæk blive vist.