Ny Opel Meriva - Ergonomi
Opel We Recommend - Book a Testdrive

Prøvetur

En prøvetur siger mere end tusinde billeder. Klik her for at opleve virkeligheden.

Prøvetur

ERGONOMI HANDLER KUN OM DIG.

Det tyske AGR (et videnscenter for ergonomi) er et udvalg bestående af uafhængige speciallæger og behandlere, der har fastlagt de ergonomiske krav til bilsæder. De var så imponerede over Opel Meriva, at de gav hele bilen deres prestigefyldte certificering. Faktisk er alt i Opel Meriva blevet opdateret for dit velbefindende - fra de store døre, den nemme måde at omarrangere sæderne på og den geniale FlexFix® cykelholder (ekstraudstyr).

Enlarge

FlexDoors®-systemet

Ind- og udstigning kan ikke være nemmere. Sæderne kan omarrangeres på få sekunder. Det geniale ved Opel Meriva er, at den tager mod dig med åbne arme og giver endnu større køreglæde. Tag blot bilens FlexDoors® som et eksempel.

Dørene åbner næsten 90˚, hvilket gør det meget nemmere at montere autostole, fastspænde børnene og få dem ind og ud af bilen. Der er ingen dør mellem for- og bagsæderne, så du har hurtigere og bedre styr på børnene.

Andre fordele:

 • Ind- og udstigning sker ved loftets højeste punkt, hvilket gør det meget mere komfortabelt.
 • Bagdøren åbner næsten 90°, så det er nemmere at komme ind og ud end nogensinde før, og det store håndtag på B-stolpen er yderligere en hjælp.
 • På trange parkeringspladser er indstigningen nemmere, da du ikke behøver at foretage akrobatiske øvelser rundt om en halvåben dør.
 • Fire åbningstrin betyder, at åbning af døren i trange områder er bedre kontrolleret.
 • FlexDoors®-systemet gør på- og aflæsning lettere, eksempelvis, når du køber ind eller transporterer større genstande.
 • En lampe i B-stolpen oplyser jorden rundt om bilen, hvilket er endnu en bekvem sikkerhedsfunktion.
 • Endelig giver FlexDoors®-systemet nemmere adgang til FlexSpace®, så det bliver endnu nemmere at ændre interiøret.

 

Dørsystemet kan bedst beskrives som portåbning. Bagdørene er hængslet bagtil, så de åbner omvendt af traditionelle bagdøre. Det letter adgangen til bagsædet. En anden fordel er, at baghængslede døre flytter hele dørens vægt, hvilket gør det lettere, hvis dørene skal åbnes eller lukkes på en bakke.


Enlarge

FlexSpace®-sædesystem

Hvis du er den spontane type, bliver du glad for FlexSpace®. Opel Meriva er ligeså spontan som dig. Det er godt at vide, at du altid kan indrette interiøret lige efter dit hoved. Hvad hvis planerne ændrer sig? Det er ikke noget problem. Om du har brug for sæder til op til fem passagerer eller plads til store genstande, er der plads til det hele i Opel Meriva, og det er helt uden at fjerne nogen sæder.

 

 • Yderbagsæderne kan også skubbes indad, bagud og frem og giver dermed rigelig plads til hoved og ben i 4-sæders konfigurationen
 • Nedfældning i et snuptag fra kabine og bagageområde
 • Hovedstøtterne skal ikke fjernes
 • Plant lastgulv med kapacitet på hele 1500 liter

Enlarge

Ergonomiske AGR-sportssæder til fører og forsædepassager

Den korrekte siddeposition er den bedste måde at undgå rygproblemer på. Derfor fås Opel Meriva med ergonomiske AGR-sæder (ekstraudstyr) til fører og forsædepassageren, der har modtaget certificering fra det tyske AGR, et videnscenter for ergonomi. De ergonomiske AGR-sæder, der har en lang række justeringsmuligheder, inklusiv lændestøtte og sædehyndeforlængelse, muliggør finindstilling af din siddeposition, således, at de møder dine individulle krav til komfort. Kun tilgængelig som fører og forpassagersæde.

 

Høj sædeposition

 

I Opel Meriva sidder du højt med et godt udsyn, så du kan se verden på en behagelig måde. Sæderne kan skubbes længere tilbage og justeres i højden på flere måder end i andre biler i denne klasse. Dette og den servostyrede, multijusterbare ratstamme giver dig en ideel køreposition.


Enlarge

FlexFix®-transportsystem

Det geniale, integrerede transportsystem med plads til to cykler hedder FlexFix®. Det glider ud af bagerste kofanger og har plads til tre cykler ved tilkøb af et forlængerstykke. FlexFix® arbejder sammen med parkeringsassistance-systemet og belaster ikke ryggen, når du læsser cyklerne på. Det fylder heller ikke i huset eller garagen og reducerer brændstofforbruget, især sammenlignet med tagmonterede cykelholdere. Enkelt, men genialt. FlexFix® er ekstraudstyr.