Opel ecoFLEX - ecoFLEX-motorteknologier

HIGH-TECH TIL LAVE OMKOSTINGER.

For at optimere motoreffektiviteten anvender Opel avancerede teknologier til forbedring af forbrændingsprocessen og for at reducere indvendig tab af energi på grund af friktion og for høj vægt.

Variable Valve Timing (VVT)

VVT-teknologien varierer luftindtaget alt efter køresituation og motorbelastning. Ved at variere overlappet mellem udsugningsventilens lukning og indsugningsventilens åbning kan motoren præstere et højt drejningsmoment i hele omdrejningsintervallet. VVT-teknologien giver væsentlige fordele: Højere motorydelse, reduceret brændstofforbrug og på grund af den mere fuldstændige forbrænding forurenes motoren mindre.


Manifold med variabel indsugning

Den variable indsugningsmanifold giver optimal inertieffekt for at skabe yderligere forbedringer i indsugningseffektiviteten og sikrer et højt drejningsmoment ved normale omdrejningstal.

 

Med denne teknik kan man justere størrelsen af indsugningsmanifolden og derved dække en større række motoromdrejninger og momenter. Resultatet er fejlfri præstation over en revolutionerende rækkevidde.


Common rail indsprøjtning

Ultrahurtige indsprøjtningsdyser giver mulighed for otte brændstofindsprøjtninger per motorcyklus for en mere kontrolleret og problemfri forbrænding. Resultatet: Bedre kørekomfort, lavere støjniveau, reduceret brændstofforbrug og lavere CO2-udslip.


Forbrændingskontrol i lukket sløjfesystem

Dieselgløderør med trykfølere sørger for, at trykket bliver konstant overvåget i forbrændingskammeret for at finjustere brændstofindsprøjtningen. Det giver en optimal forbrændingsproces i et lukket sløjfesystem, der resulterer i bedre ydelse og brændstoføkonomi samt mindsket CO2-udslip og støj på de fleste ecoFlex-modeller med dieselmotorer.