Opel ecoFLEX - Optimering af ecoFLEX-biler

DET ER DETALJERNE, DER TÆLLER.

Mange små ændringer kan gøre en stor forskel. Derfor bliver alle aspekter ved yderligere optimering af brændstofeffektiviteten løbende vurderet af Opels ingeniører.

Enlarge

Aktiv luftstyring

Luftmodstand er en vigtig faktor for brændstofforbruget og bilens CO2-udslip, navnlig ved høje hastigheder. Alle ecoFLEX-modeller er derfor aerodynamisk designet, fra sænket undervogn, optimeret frontdesign til aktivt luftspjæld i kølergitteret, som tilpasser luftstrømmen gennem motorrummet til varmebehovene.


Enlarge

Lav rullemodstand

Dækkenes rullemodstand er en anden vigtig faktor for brændstofforbruget. I modsætning til aerodynamik betragtes den som uafhængig af hastighed. En reduktion af rullemodstanden kan give en brændstofbesparelse på op til 4 %

 

Lav rullemodstand i dækkene er resultatet af Opels udvikling af ecoFLEX-modeller.


Enlarge

Optimeret gearudveksling

Længere udvekslingsforhold giver lavere motorhastighed ved en given hastighed, men betyder også mindre acceleration. Ved at knytte længere udvekslingsforhold til motorer med større kraft og tomgangshastighed undgås denne ulempe på Opel ecoFLEX-biler.


Enlarge

Indikator for gearskifte

Det er vigtigt at vide, hvornår du skal skifte gear for at spare brændstof. De fleste Opel ecoFLEX-modeller har indikator for gearskifte, som er er nemt at se på instrumentpanelet, så ved du hvornår det er optimalt at skifte gear og derved sparer du mest muligt på brændstoffet.


Enlarge

Start/Stop-funktion

Når funktionen er aktiveret, giver det betydelige besparelser og reduceret CO2-udslip i bytrafik, når du holder for rødt lys eller i kø. Opels Start/Stop-funktion stopper motoren automatisk, når bilen holder stille i frigear. Motoren starter straks igen, når koblingen trædes ned.


Styr dit forbrug

ecoFLEX- assistancesystemet til føreren viser ikke kun nøjagtigt, hvornår du skal skifte gear for maksimal brændstofbesparelse, men det gør meget mere. Funktionen viser det udstyr, der bruger mest energi sammen med historikken over brændstofforbruget på de seneste 50 kilometer. Det kan du se på tre undermenuer, der bliver vist på den central placerede skærm mellem instrumenterne.


Enlarge

Eksternt styret klimakompressor

Aircondition-systemet i ecoFLEX modeller drives af en eksternt styret kompressor, der kun er i drift, når og hvis det er nødvendigt. Det giver ikke kun en bedre klimakontrol, men mindsker også brændstofforbrug og CO2-udslip sammenlignet med et traditionelt system, hvor kompressoren hele tiden drives fra motoren.