OnStar bliver standardudstyr på ny Opel Zafira

Opel er på vej med en opdateret udgave af den syv personers Zafira med ny kabine, ny front og ikke mindst OnStar, der bliver standardudstyr på alle versioner.

01-06-2016

Opel lægger i disse måneder sidste hånd på fornyelsen af Opel Zafira, der er Opels bud på en syv personers familiebil. Siden introduktionen af den første Zafira i 1999 har Opel solgt 2,7 millioner eksemplarer primært til familier med mange børn, der lægger vægt på god komfort på længere bilture og fleksibilitet i hverdagen. Den nyeste version kommer til salg efter sommerferien, og de første biler lander i Danmark senere på året. Ud over en ny front er instrumenteringen i Zafira fornyet med blandt andet Opels service- og sikkerhedssystem OnStar som standardudstyr på alle versioner. Med OnStar kan man kontakte en servicemedarbejder ved tryk på en knap og føre en samtale med vedkommende på dansk. Det giver mulighed for at få hjælp til information om bilen, til automatisk download af destinationer til bilens navigationsanlæg og til automatisk nødopkald, hvis bilen kører galt og en airbag udløses. I det sidste tilfælde ringer bilen automatisk op til OnStar servicecenteret, og hvis servicemedarbejderne ikke kan få bekræftet, at alle i bilen er OK, sendes en ambulance til uheldsstedet.

 

På alle versioner er en syv tommer trykfølsom farveskærm med mulighed for navigation med Apple CarPlay og Android Auto standardudstyr. Det er også muligt at tilkøbe en syv tommer skærm med indbygget navigation uafhængig af ens egen telefon.

 

En anden nyhed er muligheden for AFL LED forlygter med ni indbyggede lysprogrammer og automatisk op- og nedblænding. AFL LED forlygter er standardudstyr på højeste udstyrsniveau Innovation.