Insignia er Formel 1 kørernes skolevogn

30-09-2015

Englænderen Rob Wilson har givet køreundervisning til halvdelen af det nuværende Formel 1 felt. Hans skolevogne? En Insignia og en Astra.

 

Få motorsportsinteresserede har nogensinde hørt om englænderen Rob Wilson, men han har spillet en vigtig rolle for halvdelen af de nuværende Formel 1 køreres karriere. I en årrække har han haft en køreskole for kommende og nuværende Formel 1 kørere, der på trods af deres talent bag et rat altid kan forbedre deres køreteknik og få filet tiendedele af omgangstiderne. Undervisningen finder sted på Bruntingthorpe Proving Ground, der er en testbane 100 kilometer nord for London. Mindst 12 af de nuværende Formel 1 kørere har fået hjælp af Rob Wilson til at forbedre deres køreteknik og dermed omgangstiderne, som er afgørende for deres sportslige succes. Og hver gang er skolevognen en standard Opel Insignia Sports Tourer eller en Opel Astra GTC, der i England markedsføres under Vauxhall navnet. Om begrundelsen for at vælge netop de to biler til undervisningen siger Rob Wilson.

 

”Dynamisk gør de to biler nøjagtig det same som en Formel 1 bil blot ved langt lavere hastighed. Det giver mig mulighed for at forklare fysikken bag bilens måde at køre på, mens det sker. Det ville ikke være muligt i en meget hurtigt sportsvogn.”

Begrundelsen for at vælge Insignia og Astra som skolevogne er deres dynamiske egenskaber og forudsigelighed i køreegenskaberne.

Rob Wilsons kørekursus forudsætter et meget højt grundniveau hos deltagerne. Focus er på svingteknik og fordeling af bilens vægt under kraftige opbremsninger. Begge dele kan med fordel påvirkes – nogle gange ved at køre på en måde, der ikke virker helt intuitiv eller naturlig. Han trækker i høj grad på egne erfaringer fra en karriere i motorsport.

 

”Mange af de nye racerkørere har aldrig brugt hæl-og-tå teknikken under nedbremsninger, for det er sjældent nødvendigt i nye racerbiler. Men ved at bruge samme fod til både speeder og bremse og gøre det samtidig lærer man at finde den rette balance i bilen under nedbremsningerne, og hvor vigtig en glidende kørsel er for omgangstiderne.”

 

At Rob Wilson har valgt Insignia og Astra GTC som Formel 1 skolevogne begrunder han med bilernes forudsigelighed i køreegenskaberne, deres robusthed og styrke.

 

”Bilerne får rigtig mange tæsk på banen, når kørerne forsøger at slå mine omgangstider, så jeg skal kunne stole på, at de kan holde til det og ikke gør noget uventet ved 160 km/t.”