Klassesejr til Opel i DM rally

14-09-2015

I en lejet Opel ADAM R2 vandt Jacob Madsen fra Sorø og Line Lykke Jensen fra Stenløse klassen for R2 biler i fjerde afdeling af danmarksmesterskabet i rally.

 

Normalt kører Jacob Madsen og Line Lykke Jensen en Opel ADAM med 140 hk i en rallycup i Tyskland, men til fjerde afdeling af DM i rally havde de lejet en ADAM R2 med 190 hk. Og det viste sig at være nok til at sætte de faste deltagere i kampen om danmarksmesterskabet på plads. Efter løbets 14 hastighedsprøver omkring Juelsminde var Opel holdet over et minut foran nummer to Kim Madsen og Anja Posorski i en Peugeot 208. Det var kun anden gang Jacob Madsen sad bag rattet af en ADAM R2, men han fandt hurtigt ind i rytmen og havde hurtigste tid i klassen på næsten alle hastighedsprøver. Efter første hastighedsprøve lå de endda nummer tre generelt.

”Selv om den ADAM, jeg kører i Tyskland, ligner R2 bilen til forveksling, så har motoren i R2 bilen 50 hk mere og bilen vejer også 70-80 kilo mindre. Det gør en kæmpe forskel, ” siger Jacob Madsen.

 

Det danske ADAM hold ligger i øjeblikket på fjerdepladsen i ADAC Opel Rallye Cup i Tyskland med mulighed for at blive nummer tre, hvis de får et godt resultat i sidste afdeling, der køres i slutningen af oktober. Flere tekniske uheld og en enkelt afkørsel i løbet af sæsonen betyder, at den førsteplads, der ville give adgang til en plads i Opel fabrikkens juniorrallyteam, ikke er længere er mulig at opnå. ADAC Opel Rallye Cup 2015 er vundet af et tysk hold.