Målet er et danmarksmesterskab

20-11-2015

Opel Danmark - Jacob Madsen og Line Lykke Jensen

Med støtte fra Opel Danmark vil Jacob Madsen og Line Lykke Jensen forsøge at vinde danmarksmesterskabet i rally 2016 i en Opel ADAM R2.

 

Danmarks største rallytalent Jacob Madsen får nu mulighed for at vinde det danske rallymesterskab i en Opel ADAM R2. Bilen er bestilt hos Opels motorsportspartner i Tyskland og ventes til Danmark i løbet af vinteren, så den er klar til DM sæsonen 2016.

 

20-årige Jacob Madsen og co-driver Line Lykke Jensen har i 2015 deltaget i den tyske ADAC Opel Rallye Cup i en særlig rallyversion af Opel ADAM, men det lykkedes ikke at vinde cup’en. Holdet har været forfulgt af tekniske defekter gennem hele sæsonen, og det blev kun til en samlet fjerdeplads, på trods af at det danske hold var hurtigst af alle i de fleste af sæsonens løb. Opel holdet har to gange i år vist, at de er blandt Danmarks hurtigste i en rallybil. I tredjesidste og sidste afdeling af danmarksmesterskabet fik de mulighed for at køre en Opel ADAM tunet efter R2 reglementet, og begge gange blev det til en klassesejr.

 

Opel Danmark - Opel ADAM R2

Ud over løb tællende til danmarksmesterskabet vil holdet forsøge at skaffe penge til at køre et par løb tællende til europamesterskabet.

 

”Vi skal vise, at vi kan være med blandt de hurtigste, og så er det vigtigt for mig at få noget international erfaring med rally uden for Tyskland og Danmark, ” siger Jacob Madsen, der kun har kørt i de to lande og for det meste kun på asfalt.

 

I 2013 skiftedes Jacob Madsen og den senere svenske vinder af ADAC Opel Rallye Cup, Emil Bergkvist, til at sætte de hurtigste tider i ADAC Opel Rally Cup. Det svenske talent har i år vundet junior europamesterskabet i en Opel ADAM.

 

R2 klassen er for tunede standardbiler med to-hjulstræk med en motor uden turbo på maksimalt 1,6 liter slagvolumen. I R2 udgaven af en Opel ADAM ligger en 1,6 liters motor fra en Opel Astra. Bilen bygges af Holzer Motorsport, der er Opels partner på rallysiden i Tyskland. Den har en 1,6 liters motor på 190 hk, fem trins sekventiel gearkasse og vejer 1080 kilo.

 

 

Jacob Madsen bor i Dianalund og er uddannet tømrer. Co-driver Line Lykke Jensen er ingeniør og bor i Stenløse.