Er din bil klar til forår?

05-03-2015

Foråret er officielt ankommet. Med sig bringer det mildere temperaturer og for mange betyder det flere køreture ud i det blå. Er din bil klar til det? Vi giver dig en række tips og tricks til, hvordan du med få midler kan gøre din bil forårsklar. Og husk sommerdækkene!

 

Udvendig rengøring:

1. Sprøjt bilen over med vand for at blødgøre al snavs. Giv insekter o.l. tid til at opbløde. Brug evt. en speciel insektrens, der opløser det hurtigt, så du undgår ridser.

 

2. Bland en spand sæbevand med en voksfri shampoo. Start foroven og brug evt. to forskellige børster eller svampe – en til toppen og ned til en linje omkring midt på siderne. Derfra og ned til panelerne bruges en anden børste, da der altid er mest skidt nederst på bilen. Det er vigtigt, at du er opmærksom på kroge og sprækker som fx rude- og dørkarme, skærmkanter og omkring lygter, kofangere og paneler. Glem ikke at spule i hjulkasserne, så salt og snavs kommer ud. Det er en god idé at bruge fælgrens til fælge, så de bliver helt rene, da det kan være svært at fjerne blot med vand og sæbe.

 

3. Rengør lygter og ruder med en hård svamp, der kan fjerne insektrester .

 

4. Når bilen er vasket grundigt og skyllet, tørrer du den med et hårdt opvredet vaskeskind, som spredes ud og trækkes i lange tag hen over fladerne, så lak og glas er helt fri for vanddråber. Brug forskellige vaskeskind til karosseri og ruder, så evt. smågrus ikke kommer til at ridse bilen.

 

5. Smør låseøjet og giv døre og klapper samt karm- og tætningslister en silikonebehandling.

 

Indvendig rengøring:

1. Åbn alle døre og klapper på vid gab og luft ud for fugtig og indelukket luft. Fjern alt unødigt fra kabinen og tag bundmåtterne helt ud, ryst dem og lad dem ligge til tørre, mens du støvsuger vognbunden ren for skidt og småsten.


2. Støvsug sæderne grundigt, især i syninger og sammenføjninger. Fjern evt. pletter med tekstilrensemiddel som foreskrevet i brugsanvisningen.


3. Rengør plastikinteriøret med en fugtig mikrofiberklud, brug evt. et bilplejeprodukt, hvis det er nødvendigt.


4. Giv ruderne en omgang både inde og ude med ruderens – en grundig afrensning og polering giver et klart udsyn.

Tid til sommerdæk:

Forårets ankomst giver ikke kun anledning til den helt store rengøring. Det betyder også, at du skal skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Det er bedre for din økonomi og din sikkerhed. Forkerte dæk øger ganske enkelt risikoen for ulykker. Når temperaturen ligger stabilt over 7 grader, er det sikkert at montere sommerdæk. Ved varmere temperaturer mister vinterdæk sine særlige egenskaber, hvilket medfører en øget bremselængde samt mindre stabilitet. Ydermere forkortes vinterdækkets levetid med cirka 10 procent, når man kører med dem i den varmere årstid.

 

Så husk at skifte dæk og kør sikkert og rent ind i foråret!