Dramatisk start på ny rallysæson.

09-03-2015

Opel Nyheder - ADAC Opel Rallye Cup

Jacob Madsen og Line Lykke Jensen fik en andenplads i årets første afdeling af ADAC Opel Rallye Cup trods tekniske problemer og udskiftning af gearkassen efter tredje hastighedsprøve.

 

Det var et meget lettet dansk hold, der lørdag aften kørte over målrampen på andenpladsen i første afdeling af ADAC Opel Rallye Cup, der blev afviklet i Saarland Pfalz i Sydtyskland. De tolv hastighedsprøver fredag og lørdag blev kørt i tæt opgør med løbets senere vinder tyskeren Julius Tannert og Jennifier Thielen, som også sidste år var blandt Jacob Madsens hårdeste modstandere. Det blev dog ekstraordinært hårdt for det danske Opel ADAM hold, der denne gang også havde teknikken af slås imod. Allerede efter den første hastighedsprøve gjorde den sekventielle racergearkasse knuder, så de måtte skifte den i servicepausen. Mekanikerne arbejdede på højtryk og efter 44 minutter og 50 sekunders hårdt arbejde kunne Linne Lykke Jensen checke holdet ind på den efterfølgende tidskontrol – kun ti sekunder inden de ville være blevet udelukket af løbet for at komme for sent.

Opel Nyheder - Sejrspodiet i første afdeling af ADAC Opel Rallye Cup

Hele sidste sæson blev afviklet uden gearkasseproblemer, og gearkassen var netop kommet hjem fra Tyskland efter renovering, så det er lidt af et mysterium, hvad der var årsag til problemerne. Det danske hold knækkede desuden en drivaksel på næstsidste hastighedsprøve og måtte køre de to sidste prøver og hele vejen til mål med kun én drivakse, hvilket gav dem et tidstab på næsten halvandet minut.

 

”Nu får vi gearkassen skilt ad og finder årsagen, og så håber jeg, vi har haft de problemer, vi skal have i denne sæson, ” siger Jacob Madsen.

 

Det danske Opel ADAM hold er dog meget tilfredse med andenpladsen.

 

”Under de betingelser kan man kun være meget glad for en andenplads. Vi var heldigvis så langt foran nummer tre, at vi kunne tåle at tabe flere minutter. Heldigvis havde vi et supergodt serviceteam, der fik skiftet gearkasse på rekordtid.”

 

Deltagerne i cup’en slås om en plads i Opels junior rallyteam i sæsonen 2016. Næste afdeling af ADAC Opel Rallye Cup er Rallye Vogelsberg den 17.-18. april, der afvikles nord for Frankfurt.