Opel viser ny Astra.

01-06-2015

Opel Nyheder - Den nye Astra er næsten fem centimeter korter end den nuværende, men har bedre plads i kabinen.

Lettere, bedre plads og mere komfort- og sikkerhedsudstyr er nogle af kvaliteterne i den nye Astra, der får debut på IAA biludstillingen i Frankfurt i september. De første billeder er netop frigivet.

 

Når den nye Astra får debut på IAA biludstillingen i Frankfurt i begyndelsen af september er der på alle måder tale om en helt ny bil. Nyheden bygger på en ny letvægtskonstruktion, der har reduceret bilens vægt med op til 200 kilo afhængig af variant sammenlignet med den nuværende model. Vægtbesparelsen vil uanset variant altid være mindst 120 kilo. En række nye motorer får debut i Astra blandt andet en 1,0T med 105 hk og en 1,4T med 145 hk. Motorprogrammet bliver kun benzin- og dieselmotorer af nyeste generation. De nye motorer og vægtbesparelsen giver gevinst på navnlig brændstoføkonomi og dynamiske egenskaber.

 

Den nye Astra ser mindre ud end den nuværende og er det faktisk også. Med en totallængde på 4,37 meter er den næsten fem centimeter kortere, og akselafstanden er også et par centimeter kortere end den nuværende. På trods af det er pladsforholdene i kabinen forbedret med bedre plads til både hoved og knæ ved bagsædet. Aerodynamisk kan Astra prale af en luftmodstandskoefficient under 0,30 cW. Vægtbesparelsen er blandt andet hentet ved at gøre karrosseriet 20 procent lettere – vægten er reduceret fra 357 kilo i den nuværende Astra 5 dørs til 280 kilo for den nye i fem dørs versionen. Andre 50 kilo her hentet i undervognen med brug af letvægtskomponenter udført i højstyrkestål og lettere for- og bagaksler.

Opel Nyheder - Ingeniørerne har lettet Astra for mellem 120 og 200 kilo afhængig af version.

Astra bliver den første bil i segmentet med mulighed for intelligente LED forlygter, hvor bilen konstant kører med langt lys om natten uden for byerne uden risiko for at blænde modkørende.

 

På komfortsiden kan den nye Astra blandt andet udstyres med varme i bagsædet og forsæde med massagefunktion, ventilation og mulighed for at justere bredden af sædet. Fra 2016 kan Astra udstyres med Opels nye OnStar service, hvor bilen automatisk ringer op til et servicecenter i tilfælde af en ulykke, og hvor brugeren af bilen har mulighed for at ringe op og tale med en servicemedarbejder og få information om adresser, bilens tilstand og generel hjælp. Astra bliver også et hotspot med 4G internet og forberedt til Apple CarPlay og Android Auto, der udvider mulighederne for at integrere sin smartphone med bilens Intellilink system.

 

Astra en omfattende liste af sikkerhedsudstyr blandt andet skiltegenkendelse, vognbaneassistent, alarm ved kollisionsrisiko med automatisk opbremsning, fartbegrænser og parkeringsassistance, hvor bilen automatisk parkerer uden at føreren behøver dreje rattet samt blindvinkelalarm, hvor føreren advares mod biler og cykler i den blinde vinkel inden for en tre meters radius af bilen.