Syv iaa verdenspræmierer: Fra Opel Insignia OPC til Monza Concept.

03-09-2013

  • Ny Opel Insignia i OPC klæder
  • Nyt medlem af Insignia familien: Insignia Country Tourer
  • Monza Concept viser fremtidens Opel design og “informationsteknologi”
  • Nye motorer med højere ydelse og lavere forbrug
  • Ny 1,0 SIDI turbobenzinmotor
  • Opel Cascada med 200 hk
Det nye design af frontgrillen giver Insignia et mere markant udtryk, der gør bilen visuelt bredere. Ud over designændringer for og bag er undervognen forbedret for øget komfort og dynamik.

Rüsselsheim/Frankfurt. Opel har ikke mindre en syv verdenspræmierer på den 65. Biludstilling i Frankfurt IAA, der afvikles fra 12. – 22. september.

 

Den nye Insignia vises for første gang med nyt design for og bag, forbedret undervogn, nyt infotainment system og forbedrede motorer. Topmodellen er stadig OPC versionen, hvor V6 motoren med turbo yder 325 hk og har et drejningsmoment på 435 Nm. Country Tourer er en helt ny Insignia Variant med større frihøjde og firehjulstræk målrettet kørsel på løst underlag og med anhænger. De nye motorer medvirker til at give Insignia klassens bedste brændstofforbrug. Med 2,0 CDTI dieselmotor på 120 hk eller 140 hk kører den nye Insignia op til 27 km/l efter EU-normen svarende til et CO2 udslip pr. km på 99 gram. En lav luftmodstandskoefficient på 0,25 er også medvirkende til det lave forbrug.

 

I kabinen kan Insignia udstyres med 8” touch-screen og touch-pad mellem forsæderne for mere sikker og intuitiv betjening. Touch-pad’en betyder blandt andet at det har været muligt at give systemet skrivegenkendelse, så man blot skal skrive bogstaver med sin fingerspids på touc-pad’en, hvis man for eksempel skal indtaste en adresse i navigationssystemet. Stemmegenkendelse er en anden mulighed for at betjene systemet.

Opel Monza Concept er Opel designernes vision for fremtidens Opel design.

Opel giver også offentligheden et indblik i fremtidens Opel design med den konceptbilen Monza Concept – der er Opels vision for brug af informationsteknolog i fremtidens biler. Monza Concept giver desuden en smagsprøve på, hvordan fremtidens Opel biler kan komme til at se ud. Opels nye cabriolet kan nu også leveres med en 200 hk version af den nyudviklede 1,6 SIDI benzinmotor, der kan udstyres med både manuel og automatgearkasse.

 

 

Næste år sender Opel den første ADAM på gaden med en nyudviklet 1,0 SIDI turbobenzinmotor, der i første version får en ydelse på 115 hk og udstyres med en seks trins gearkasse. Denne kommende Opel motor vises også på biludstillingen.