OPEL VENDER TILBAGE TIL MOTORSPORT.

21-11-2012

ADAM og Astra OPC får hovedrollerne i Opels comeback til motorsport. Opel står bag ”ADAC Opel Rally Cup” i ”ADAC Rally Masters” og ”Astra OPC Cup” på bane i 2013.

 

Rüsselsheim. Opel vender tilbage til motorsport med den nye Opel ADAM i et langsigtet rallyprogram med internationalt fokus og et tysk racerprogram med Astra OPC.

Opel har påbegyndt udviklingen af en rallycup version af Opel ADAM til brug for private, der ønsker at køre rally efter FIA’s R2 reglement. Deltagerne får mulighed for at køre i ”ADAC Opel Rally Cup" med pengepræmier til de bedst placerede. Ud over rallycup’en kan deltagere under 27 år score ”junior rally" point, der kan kvalificere dem til en særlig coaching i den følgende sæson. Rallyprogrammet er planlagt til at løbe til og med 2016. Derefter er det tanken, at rallytalenter fra “ADAC Opel Rally Cup” kan avancere til internationalt niveau, hvor den næste generation af Opel Corsa ventes at udgøre Opels nye rallybil til international rallysport.

Opel Astra OPC får sin egen klasse "Astra OPC Cup", hvor private kan konkurrere mod hinanden under reglementet for "VLN Endurance Championship", der er den mest populære græsrods racerserie i Europa. Sæsonens højdepunkt bliver 24 timers løbet på Nürburgring. Ud over pengepræmierne kan deltagerne købe reservedele til fordelagtige priser og få teknisk og organisatorisk rådgivning.

Det nye engagement tager udgangspunkt i en stærk motorsportsinteresse på flere af Opels største markeder.

"Disse to nye aktiviteter er en vigtig del af strategien for Opels fremtid – motorsport udgør en grundlæggende del af vores brand profil," siger Thomas Sedran, der er fungerende administrerende direktør for Adam Opel AG.