OPEL FÅR TOPKARAKTER FOR BRUGERVENLIGHED I ACE.

27-06-2012

Brugere af Opel Astra’s infotainment system “Navi 900 Europe” har betydelig mindre risiko for at blive distraheret i trafikken i forhold til brugere bag rattet af Ford Focus og VW Golf. Det er konklusionen af en undersøgelse udført af bladet “ACE Lenkrad” og universitetet i Salzburg, Østrig. 36 personer blev overvåget under betjeningen af navigationssystemerne, og Opel Astra opnåede maksimum karakter i kategorien HMI (Human-Machine-Interface) for at være det navigations- og telefonsystem, hvor der er mindst risiko for at blive distraheret under kørslen.

 

Astra blev særlig fremhævet for, hvor nemt det er at finde numre fra telefonens navneliste. Undersøgelsen konkluderede blandt andet: ”Det gik betydeligt hurtigere at finde et telefonnummer i Astra’en end i de øvrige biler i testen. Med et gennemsnit på kun 22 sekunder i Opel Astra var det over dobbelt så hurtigt at finde et telefonnummer som i en VW Golf.”

 

Med en farveskærm på 7 tommer har Astra også det største display af de testede biler, og skærmen er let at aflæse fra førerpladsen. Opels infotainment system får også udmærkelse for den logiske betjening af radio og CD afspiller.