VERDENSPREMIERE: ZAFIRA TOURER CONCEPT, DAGLIGSTUE PÅ HJUL.

Geneve Motor Show – monocab med indbygget wellness

Opel viser en konceptbil under navnet Zafira Tourer Concept på biludstillingen i Geneve den 3. til 13. marts.

23-02-2011

  • Fleksibel sædeindretning giver rummelig og indbydende kabine
  • Udvendigt design inspireret af højhastighedstog
  • High-tech elementer sætter komfort og design i højsæde.


Geneve/Rüsselsheim. Opel viser en konceptbil under navnet Zafira Tourer Concept på biludstillingen i Geneve den 3. til 13. marts. Bilen giver en antydning af, hvordan den nye Zafira kommer til at se ud, når den vises senere på året. Zafira Tourer Concept er Opels bud på en “dagligstue på hjul” med en lys og rummelig kabine udført i førsteklasses materialer. Bilen bringer traditionelle Insignia kvaliteter til monocab segmentet sammen med Opels designfilosofi om skulpturelt design i kombination med tysk præcision.


“Vi har overført det afslappende miljø fra en velindrettet dagligstue til en bil og skabt et sted, hvor man kan slappe af uanset om rejsen er lang eller kort,” siger Mark Adams, Vice President for Design hos Opel.


Fleksibelt sædearrangement i række to og tre

Zafira Tourer Concept er udstyret med et stort panoramasoltag, der sørger for et behageligt lys i kabinen. High-tech komposit materialer er oplyste i kanten med hjælp af LED lys, og små metalpartikler i overfladen af panelerne sørger for lysreflekser i varme nuancer.


Opels ingeniører har videreudviklet det syv sæders Flex7 sædesystem, som Zafira var den første med på markedet. Den tredje række kan foldes helt ned i niveau med gulvet. Ved hjælp af en trykknap kan den resterende fem sæders kabine laves om til en rummelig og meget komfortabel fire sæders kabine. En smart foldemekanisme omdanner midtersædet i anden række til et armlæn for passagerer ved de to ydersæder. Samtidig glider sæderne lidt tilbage og ind mod hinanden, så der bliver bedre plads til arme og ben.


Nakkestøtterne i tre dele kan indstilles elektronisk og udgør et ekstra plus for komforten i kabinen på Zafira Tourer Concept’s cabin.


En stor touch-screen skærm dominerer midterkonsolen, og et aflæggerum i midten har plads til en PC i iPad størrelse. Klimaanlægget kan indstilles med hjælp af trykfølsomme knapper.


Vipbare borde på bagsiden af de forreste ryglæn gør det muligt for bagsædepassagerer at arbejde med en computer under bilturen – for eksempel at surfe på internettet.


Sæderne er i højkvalitets læder med markerede syninger, der matcher i farverne.


Design: Inspireret af højhastighedsstog

Den markerede front har vingeformede forlygter med LED kørelys. Tågelygterne er indrammet i aluminium og udstråler et blåligt lys i kontrast til det varme lys i kabinen. Disse elementer medvirker til at mindske det visuelle indtryk af afstanden mellem forhjulene og bilens front.


Side af bilen er inspireret af Astra Sports Tourer, hvor en hockeystav formet linje understreger bilens bevægelse fremad. Profilen minder om et højhastighedstog, hvor den glatte aerodynamiske overflade medvirker til et minimum af turbulens og lavt støjniveau ved alle hastigheder. Afviserblinkene er integreret i sidespejlene, der er udført i aluminium.


De mørke baglygter er vingeformede og gør brug af LED teknologi.


Hjulene er 20” udført i aluminium og lakeret metalgrå. Hjulegerne er højglanspolerede med diamantskårne overflader, der giver en skarp kontrast til resten af fælgen. De fem tynde dæksler, der er integreret i egerne, udgør en smart beskyttelse af hjulboltene. De kan nemt låses op og åbnes i stjerneform, så man får adgang til hjulboltene. Dækstørrelsen er 245/40 R20 for at understrege bilens sportslige egenskaber.


Motoren i Zafira Tourer Concept er en brændstofeffektiv 1,4 Turbo med Start/Stop teknologi. Den er også udstyret med adaptiv FlexRide undervogn, som kendes fra Astra og Insignia.