NY OPEL ZAFIRA TOURER KØRER OGSÅ PÅ NATURGAS.

Den nye Opel Zafira Tourer lanceres nu på en række europæiske markeder – blandt andet Sverige og Tyskland – i en version, der kan køre på både biogas, naturgas og benzin.

12-12-2011

Opel Nyheder: Ny Opel Zafira Tourer kører også på naturgas

Allerede inden den nye Zafira Tourer kommer på gaden i Danmark lanceres den på en række europæiske markeder i en version, der ud over benzin også kan køre på naturgas og biogas. Rækkevidden med naturgas er 530 kilometer plus 150 kilometer ekstra med benzin fra den 14 liter store benzintank, som bilen også er udstyret med til brug, hvis bilen løber tør for gas. Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo er en efterfølger for den forrige Zafira, der også findes i en version forberedt til naturgas. Den nye Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo yder 150 hk og har en topfart på 200 km/t. Bilen bruger 4,7 kilo (7.2 m3) naturgas pr. 100 km, hvilket svarer til et CO2 udslip pr. kilometer på 129 gram. Bilen kan køre på både naturgas og biogas eller en vilkårlig blanding af begge dele. Kører bilen alene på biogas bliver nettoudslippet af CO2 i praksis stort set nul afhængig af, hvordan biogassen er produceret og distribueret. Rækkevidden på den nye Zafira Tourer er forbedret med 25 procent i forhold til den gamle på trods af, at bilen stadig kan rumme syv personer som de øvrige Zafira Tourer versioner kan. Det har været muligt takket være optimering af motor og transmission og en ny type gastank fremstillet af kulfiber og andre kompositmaterialer, der rummer 25 kilo i modsætning til den gamles 21 kilo. I Tyskland er prisen knap 3000 euro højere på Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo end tilsvarende model med benzinmotor alene. Til gengæld er afgiften på naturgas reduceret i Tyskland, så prisen pr. kilometer er 50 procent lavere end med benzin.

 

Naturgasversionen af Zafira Tourer kommer til salg i løbet af januar i en række europæiske lande blandt andet Sverige og Tyskland. Med kun én optankningsmulighed for naturgas og ingen for biogas tror Opel Danmark det vil være meget vanskeligt at sælge bilen i Danmark. Ydermere betyder de danske bilafgifter, at merprisen for naturgas versionen bliver tredoblet på hvide plader.