OPEL MOKKA X // SØREN THUESEN – THE LONG WAY HOME

Forrige
 • The long way home.

  Julen er altid noget specielt, men dette år var det faktisk turen hjem fra jul i Jylland, jeg var mest spændt på - min kone og jeg kørte nemlig den lange tur hjem - til smukke fjorde, sneklædte bjerge og en iskold picnic i det sydlige Norge, til nytår i Oslo og hele vejen igennem Sverige – fem smukke dage på vejen med MOKKA X.

Næste
Forrige
 • 8 timer til Rjukan.

  Fra Kristiansand gik turen mod Rjukan, som ligger smukt omgivet af de højeste bjerge i Telemarken. Det højeste punkt, Gaustatoppen, siges at have den bedste udsigt i Norge med udsigt til ca. 1/6 af landet. Vejen hertil gik igennem storslået natur i Telemarken, så det automatiske firehjulstræk blev ultimativt testet på sneklædte bjergveje.

Næste
Forrige
 • Episk 24/7.

  Det største problem ved at køre i Norge er, at alt er smukt - der er sjældent tid til at køre og alle tider på dagen byder på nye muligheder for at fotografere is, sne og tåge samt solopgang og solnedgang. Vi nåede kun 10 minutter ud af Rjukan, før solen stod op og formede det smukkeste maleri.

Næste
Forrige
 • Lokalkendt vejhjælp.

  Vinteren betød desværre også, at enkelte bjergveje var lukket, så vi undervejs måtte ændre lidt på planerne - ingen rigtig roadtrip uden udfordringer og planlægning af nye ruter med den lokale bager og en flok stedkendte nordmænd. Når dette ikke var nok, var det en fornøjelse at kunne trykke på OnStar-knappen i bilen og få et call center til at sende en ny rute direkte til navigationen i vores MOKKA X.

Næste
Forrige
 • Naturligt nytår i Oslo.

  Nytårsaften foregik i Oslo i tæt tåge med omkring 10 meters sigtbarhed og dermed kun lyden af krudt i det fjerne. Det sidste stykke hjem gik i fuld fart over Svinesund, forbi smukke Smögen, gennem Göteborg og under Øresund, for til sidst at ende i København. 3 lande, ca. 200 episke stops, 2.000 kilometer i al slags vejr og terræn, hygge ved bageren og en nytårsfest på 5 dage - en juleferie vi aldrig glemmer.

Næste