Opel - New Propulsion Systems
Opel bæredygtig mobilitet - ecoFLEX-teknologi

Ydelse og økonomi

Vi reducerer udslip fra vores traditionelle motorer.

Oplev rene ecoFLEX-løsninger

NYE MÅDER AT BESKYTTE MILJØET PÅ.

Vi har arbejdet med miljøbeskyttelse i lang tid. Derfor har vi allerede mange bæredygtige alternativer til benzin. Fra Extended Range Electric Vehicle (E-REV/elbilen) til komprimeret naturgas, Liquid Petroleum Gas og brændselscellebilen Hydrogen4 helt uden udslip. Vi er godt på vej mod en bæredygtig fremtid.

Enlarge

Elektricitet – elektrisk mobilitet uden grænser

Elektrisk fremdrift er nøglen til individuel mobilitet i fremtiden, lavere CO2-udslip og uafhængighed af fossile brændsler. Opel Ampera beviser, at elektrisk mobilitet ikke kun er meget attraktivt, men også meget rent og miljøvenligt.

 

Opel Ampera er Europas første elbil, der kører på elektricitet hele tiden og kan anvendes uden at gå på kompromis. Bilens futuristiske design afspejler dens revolutionerende teknologi og uovertrufne ydelse.

 

For de første 40-80 km er Opel Amperas drivmiddel en 16-kWh lithium-ion batteripakke. Når Opel Ampera kører på batteriet er der ingen udslip fra udstødningsrøret.

 

Den indbyggede benzinmotor træder kun til på længere ture og starter automatisk, når det avancerede styresystem opdager lav batteridrift. Den benzindrevne generator driver den elektriske motor og holder batteristanden på et tilfredsstillende niveau. Denne revolutionerende teknologi overvinder den rækkeviddebegrænsning, som batteridrevne biler har, og den elektriske kørsel er kun afbrudt, når bilen skal lades op eller fyldes op med brændstof. Denne teknologi kaldes E-REV (extended-range electric vehicle).


Enlarge

På vejen uden udslip

HydroGen4-bilen er resultater af 10 års forskning i brændselsceller og brint. HydroGen4s brændselscellepakke består af 440 serieforbundne celler, i hvilke brint reagerer med ilt fra luften. Der sker ingen forbrænding. I stedet producerer en elektrokemisk reaktion elektricitet, som driver elmotoren. Det eneste biprodukt er vand. HydroGen4, er også fuldstændig fri for udledning – der kommer kun damp ud ad udstødningsrøret.


En ren adfærd fås uden at gå på kompromis med ydelsen: Brændselscelle-bilen har en ydelse på 73 kW (100 hk) og en maksimal kraft på 94 kW (128 hk). Bilen accelererer fra 0 til 100 km/t på 12 sekunder og kan i øjeblikket nå en tophastighed på 160 km/t med en rækkevidde på 340 km.


Prototyperne fastslår allerede deres egnethed i dagligdagen i et pilotprojekt i Berlin som en del af Opels bidrag til Clean Energy Partnership (CEP). Prototyperne har allerede kørt mere end 80.000 km (fra januar 2010).