Opel - Sustainability Milestones
Opel - Bæredygtighedsmilepæle

Innovative milepæle

Få mere at vide om, hvordan du kan få glæde af vores innovative holdning.

Opels innovative milepæle
Opel Designmilepæle

Designmæssige milepæle

Se, hvordan tiltrækning og praktiske gennembrud definerer Opels design gennem tiderne.

Opels designmæssige milepæle

GRØNNE MILEPÆLE.

Det er længe siden, at det er gået op for os, at vi må udvise ansvarlighed over for vores ressourcer. Vi har arbejdet i årtier med miljømæssig innovation for at reducere forureningen og øge vores samlede bæredygtighed.

Bæredygtighedsmilepæle - 2012 Opel Ampera wins International Engine Award

2012 Opel Ampera vinder international motorpris

76 journalister fra 35 lande stemte på Opel Ampera til "Årets internationale motor"-pris. Prisen anerkender kombinationen af grøn teknologi, øget rækkevidde og omkostningseffektiv kørsel. Titlen supplerer titlerne på "World Green Car 2011" og den europæisk "Årets bil 2012"-pris, som Opel Ampera allerede har vundet.

Bæredygtighedsmilepæle - 2010 Nye Corsa og Astra ecoFLEX -modeller

2010 Corsa og Astra ecoFLEX-modeller

Med et CO2-udslip på kun 109 g/km og et brændstofforbrug på 24,4 km/l tilfører Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX endnu større effektivitet til Opels nyligt lancerede model i den kompakte klasse. Opel Corsa ecoFLEX 1.3 l CDTI har et utroligt lavt CO2-udslip på kun 94 g/km for 3-dørs modellen.

Bæredygtighedsmilepæle - 2009 Opel præsenterer elbilen Opel Ampera på biludstillingen i Geneve

2009 Opel præsenterer elbilen Opel Ampera på biludstillingen i Geneve

Opel præsenterer sin revolutionerende elbil (E-REV) Opel Ampera. Fremdriften sker vha. elektricitet hele tiden og ved alle hastigheder. De første ca. 40-80 kilometers kørsel får motoren energi fra bilens 16 kWt litiumbatteripakke og kører under de betingelser helt uden CO2-udslip eller andre udstødningsgasser. Hvis batteriet løber tør for strøm, starter en forbrændingsmotor med tilhørende generator, der kører på benzin/E85, med at lave strøm til den videre elektriske drift, hvilket giver Opel Ampera en rækkevidde på mere end 500 km.

Bæredygtighedsmilepæle - 2008 ecoFLEX -modellerne bliver introduceret

2008 ecoFLEX-modellerne bliver introduceret

Opel introducerer ecoFLEX-varianter med lavt CO2-udslip blandt alle modeller. De første modeller er Corsa, Meriva, Zafira og Astra. Opel Corsa ecoFLEX har et CO2-udslip på kun 119 g/km og et forbrug på 22,2 km/l.

Bæredygtighedsmilepæle - 2007 Opel præsenterer Flextreme på IAA

2007 Opel præsenterer Flextreme på IAA

Flextreme konceptbilen er forløberen for Opel Ampera og har en elmotor, der får strømmen fra batterier. Bilen har en indbygget forbrændingsmotor, der oplader batterierne. Med dette helt nye miljøvenlige E-Flex system kan du kører 55 km hver dag uden CO2-udslip.

Bæredygtighedsmilepæle - 2003 Vedligeholdelsesfrit dieselpartikelfilter

2003 Vedligeholdelsesfrit dieselpartikelfilter

På grund af den innovative regenereringsproces, kræver vedligeholdelsesfri dieselpartikelfilter (DPF) ingen additiver, og påvirker næsten ikke brændstofforbruget, CO2-udslip eller output.

Bæredygtighedsmilepæle - 2000 Premiere på naturgas

2000 Premiere på naturgas

Opel præsenterer en Zafira-konceptbil, der drives af naturgas på AAA biludstillingen i Berlin i slutningen af oktober. Opel Zafira 1.6 CNG har en monovalent drivenhed, der er optimeret til drift med naturgas. Opel Zafira CNGs største styrke er den gode økonomi: Sammenlignet med benzinmotormodeller af samme størrelse, er Opel Zafira CNGs brændstofomkostninger ca. 50 % lavere.

Bæredygtighedsmilepæle - 2000 Brændstofceller i  marts

2000 brændselscelle

Opel introducerer HydroGen1, en brændselscellemodel af Zafira. Den drives af en trefase-motor med 55 kW (75 hk), hvis elkraft leveres af en ren brintdrevet brændselscelle. HydroGen1 har en tophastighed på 140 km/t, en rækkevidde på ca. 400 km, og takket være dens revolutionerende motor, har den ingen udledninger.

 

Bæredygtighedsmilepæle - 1995 Lavere forbrug takket være lavere vægt

1995 Lavere forbrug takket være lavere vægt

Opel lancerer Corsa ECO3 – den første “treliters” bil i verden. Den kører 29,4 km/l - diesel - som opnås ved radikalt at reducere bilens vægt ved at anvende forstærkede kulfibermaterialer i stedet for metalplader i hjelmen, i døre og kofangere.

Bæredygtighedsmilepæle - 1989 Aerodynamisk verdensrekord for Calibra

1989 Katalysator som standard

Opel er den første bilproducent som udstyrer alle modeller med katalysator som standard, fra den mindste til den største model. Vi introducerer også for første gang en genbrugspolitik for plastik.

Sustainability Milestones - 1989 Aerodynamics World Record for Calibra

1989 Aerodynamisk verdensrekord for Calibra

Calibra sætter endnu en aerodynamisk rekord. Coupé-modellen har en sensationel vindmodstandskoefficient (Cd) på 0,26.

Bæredygtighedsmilepæle - 1981 Vandbaseret lak

1981 Vandbaseret lak

Opel er den første bilproducent, der bruger vandbaseret lak i vores serieproduktion i Rüsselsheim. Disse laktyper er næsten fri for organiske opløsningsmidler og reducerer miljøpåvirkningen væsentligt.

Bæredygtighedsmilepæle - 1972 Opel GT sætter dieselverdensrekord

1972 Opel GT sætter verdensrekord

En modificeret Opel GT med 95 hk, 2.1 liter turbo-dieselmotor sætter flere verdensrekorder på Opels testcenter i Dudenhofen, og når en tophastighed på 197,5 km/t. Kort tid efter, bliver Opel Rekord 2.1 D den første Opel diesel personbil på markedet.